Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Celtic na pragu škotskega naslova

Nogometaši Celtica iz Glasgowa so v soboto praktično že potrdili naslov v škotskem prvenstvu.
Nogometaši Celtica, ki jih vodi grški Avstralec Ange Postecoglou, slavijo z navijači na svojem štadionu Celtic Park. FOTO: Carl Recine/Reuters
Nogometaši Celtica, ki jih vodi grški Avstralec Ange Postecoglou, slavijo z navijači na svojem štadionu Celtic Park. FOTO: Carl Recine/Reuters
Š. R., STA
7. 5. 2022 | 16:27
1:57

Prednost pred branilci naslova in večnimi tekmeci Glasgow Rangers so z zmago s 4:1 nad Hibernianom povišali na devet točk, pa tudi skupno razliko v danih in prejetih zadetkih imajo zaenkrat za 22 golov boljšo od Rangers. Rangers se do naslova lahko dokopljejo le še teoretično, za kar morajo z veliko razliko v golih dobiti preostale tri tekme, že v nedeljo na Ibroxu proti Dundee Unitedu. Celtic bi moral preostala dva ligaška obračuna v sezoni izgubiti.

Sprva je kazalo, da bo Ellis Sims Celticu pokvaril zabavo, a sta še pred polčasom Daizen Maeda in Kjogo Furuhaši poskrbela za vodstvo favoritov. Matt O'Riley je sredi drugega dela potrdil zmago Celtica, končni izid pa je v izdihljajih tekme postavil Giorgos Giakumakis.

Celtic bo osvojili že 52. naslov na Škotskem, še bolj pomembno pa je, da bo prvič po letu 2017 spet sodeloval v ligi prvakov. Rangers imajo prav tako zagotovljen nastop v najelitnejšem evropskem tekmovanju, prevzeli bodo eno od mest, ki bi jih sicer zasedli Rusi, čaka jih tudi še finale evropske lige v Sevilli proti Eintrachtu iz Frankfurta. Rangers so edini evropski naslov, šlo je za pokal pokalnih zmagovalcev, osvojili leta 1972, v istem tekmovanju so izgubili še dva finala, enkrat so kot poraženci finala končali pokal Uefa in evropski superpokal.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine