Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Celjani prvenstvo zapeljali le še v bitke za Evropo in obstanek

V 27. kolu 1. SNL vodilni Celjani začenjajo niz »lažjih« tekem, Olimpijo pa čaka mestni derbi. Koprčani gostujejo v Ljudskem vrtu.
Celjani so ušli zeleno-belim Ljubljančanom tako daleč, da so prvaki bliže vijoličnim, s katerimi jih še čakata dve ligaški bitki. FOTO: Leon Vidic/Delo
Celjani so ušli zeleno-belim Ljubljančanom tako daleč, da so prvaki bliže vijoličnim, s katerimi jih še čakata dve ligaški bitki. FOTO: Leon Vidic/Delo
16. 3. 2024 | 05:00
16. 3. 2024 | 07:11
4:35

V nadaljevanju preberite: 

Kako naprej? Tekma manj oziroma preložitev velikega derbija na 17. april je za Olimpijo dodatna oteževalna okoliščina v lovu za vodilnim Celjem, ki bo šel v 27. koku 1. SNL s prednostjo desetih točk in s šampionskim sporedom v naslednjih kolih. Celjani bodo niz tekem za povišanje prednosti začeli v nedeljo proti zadnjim Radomljam, Olimpijo pa že danes čaka mestni derbi v Spodnji Šiški.

Olimpijina generalka v Spodnji Šiški je prinesla njeno pokalno slovo. Neuspeh v ligaškem derbiju, kar je tudi neodločen izid, pomeni tudi konec upanj o ubranitvi naslova. Ta sicer že zdaj sodi v rubriko »sanje«, pa vendar ... Najprej je treba opraviti s sosedom, tečnim, zahtevnim in dobrim. Toda trener Zoran Zeljković počasi že lahko dvigne »prestavo višje« v selekciji za naslednjo sezono. Imel bo kar naporno delo. Zakaj mora izpeljati tudi značajsko selekcijo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine