Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Celjani podaljšali s trojico, Bravo s Kurtovićem

Aktualni državni prvak Celje je v svojih vrstah zadržal Metoda Jurharja, Gašperja Koritnika in Luko Kerina. Aluminij ostal brez Klepača, ki bo podpisal za Muro.
Almin Kurtović je z Bravom podaljšal pogodbo do konca sezone 2022/23. FOTO NK Bravo<br />
<br />
&nbsp;
Almin Kurtović je z Bravom podaljšal pogodbo do konca sezone 2022/23. FOTO NK Bravo<br /> <br /> &nbsp;
22. 12. 2020 | 08:25
22. 12. 2020 | 12:06
3:00
Pri aktualnih slovenskih prvakih Celjanih je po koncu jesenskega dela sezone zelo pestro. Potem ko so se včeraj razšli z glavnim trenerjem Dušanom Kosićem, so tokrat podpisali nove pogodbe z vratarjem Metodom Jurharjem ter napadalcema Gašperjem Koritnikom in Luka Kerinom.

image_alt
Celje in šampionski trener sta se razšla


Kot so Celjani zapisali v kratkem sporočilu za javnost, bodo Jurhar, Koritnik in Kerin v klubu ostali do 30. junija 2023. V tej sezoni je Kerin nastopil na 13 tekmah državnega prvenstva, Koritnik na sedmih, Jurhar pa še čaka na prvo priložnost med vratnicama.


Kurtović ostaja pri Bravu


Iz NK Bravo so sporočili, da so z branilcem Alminom Kurtovićem podaljšali pogodbo do konca sezone 2022/23.

20-letni Kurtović je v klubu prehodil pot skozi vse mladinske selekcije, doslej pa za Bravo zbral že 191 uradnih nastopov in odigral več kot 14.500 minut, pri tem pa dosegel tudi 39 golov.

Pred dnevi sta z Bravom novi pogodbi podpisala tudi branilca David Brekalo in Vanja Drkušić.


Klepač iz Aluminija v Muro


Spremembe so se zgodile tudi pri Aluminiju, kjer so sporazumno prekinili pogodbe z Mihaelom Klepačem, Markom Maletićem in Filipom Kukuličićem.

Mihael Klepač je v Kidričevo prišel pred začetkom pretekle najuspešnejše klubske sezone in skupaj v sezoni in pol 40 oblekel dres rdeče-belih v Prvi Ligi Telekom Slovenije in petkrat v pokalnem tekmovanju. V nadvse uspešni sezoni 2019/20 je dosegel devet prvenstvenih zadetkov in dva pokalna, medtem ko se je v letošnji sezoni med strelce vpisal v pokalnem tekmovanju z enim zadetkom. Triindvajsetletni napadalni vezist je v sezoni in pol na igrišču skupaj prebil 2903 minut.

Kot so še sporočili iz kluba, bo Klepač kariero nadaljeval pri Muri: »Želim se zahvaliti vsem soigralcem s katerimi sem preživel skupne trenutke, vsem trenerjem in nasploh vsem, ki sem jih imel možnost spoznati v letu in pol. V Kidričevem sem preživel lepe trenutke, ki me bodo vedno spominjale na rdeče-bele. Vsem želim vse najboljše tudi v prihodnje,« je ob odhodu povedal Klepač.

Marko Maletić in Filip Kukuličić sta v Kidričevo prišla v poletnem prestopnem roku. Črnogorski napadalec Filip Kukuličić je v dresu rdeče-belih zbral pet nastopov in dosegel tudi en zadetek. Medtem ko je Marko Maletić v letošnji sezoni v rdeče-belem dresu zbral petnajst nastopov in zbral eno asistenco.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine