Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Čeferin dobil morda ključno bitko s Perezom in superligo

Športna politika: Uefa in Fifa lahko blokirata ustanovitev novih tekmovanj, če ta ogrožajo obstoječi model športa v EU.
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksander Čeferin je dobil z mnenjem protimonopolnega regulatorja EU dodaten argument na sodišču EU v Luksemburgu. FOTO: Richard Juilliart/AFP
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksander Čeferin je dobil z mnenjem protimonopolnega regulatorja EU dodaten argument na sodišču EU v Luksemburgu. FOTO: Richard Juilliart/AFP
28. 11. 2021 | 06:00
28. 11. 2021 | 10:05
4:59

V nadaljevanju preberite:

Evropska (Uefa) in Svetovna nogometna zveza (Fifa) sta dobili močan veter v jadra v primeru t. i. superlige, ki so jo letos poskušali ustanoviti najbogatejši evropski klubi, pri ideji pa še naprej vztraja najbolj zagrizena trojica Real Madrid, Barcelona in Juventus. Omenjeni primer obravnava evropsko sodišče v Luksemburgu na prošnjo sodišča v Madridu, o njem bo odločalo prihodnje leto.

Sodišče v Luksemburgu pa je po informacijah specializirane medijske hiše MLex prejelo sporočilo, ki govori v prid Uefe in njenega predsednika Aleksandra Čeferina kot prvega nasprotnika ideje o ustanovitvi t. i. zaprte superlige najbogatejših. Protimonopolni regulator Evropske unije je namreč sporočil sodišču, da Uefa in Fifa po njegovem lahko blokirata ustanovitev novih »konkurenčnih« tekmovanj, če ta ogrožajo obstoječi model nogometa, ki – v tem primeru – deluje v Evropi.

Regulator EU se je prav tako opredelil do možnosti, ki jo ima na voljo Uefa, in sicer da sankcionira klube in nogometaše zaradi sodelovanja v odpadniški ligi. Prepoved npr. nastopa v ligi prvakov za ekipe, ki bi igrale v odpadniških ligah, ki spodkopavajo obstoječi model športa – v tem primeru v superligi –, bi bila upravičena in sorazmerna. Podrobnosti preverite v članku.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine