Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Če ni dober za Bayern, je za Real

Avstrijskemu branilcu Davidu Alabi se poleti izteče pogodba z Bayernom in ker podaljšanja ni na vidiku, so govorice o odhodu vse glasnejše.
David Alaba noče podaljšati pogodbe z Bayernom in ga bo prihodnje leto lahko zapustil brez odškodnine. FOTO: Michael Dalder/Reuters
David Alaba noče podaljšati pogodbe z Bayernom in ga bo prihodnje leto lahko zapustil brez odškodnine. FOTO: Michael Dalder/Reuters
19. 11. 2020 | 12:44
2:11
V Nemčiji in Španiji se v teh dneh veliko omenja avstrijskega nogometaša Davida Alabo, saj se mu bo po koncu sezone iztekla pogodba z Bayernom in se bo lahko že prvega januarja začel pogovarjati s snubci, za nameček pa noče podpisati nove pogodbe.
 
Izkušeni 28-letni vsestranski nogometaš, ki lahko igra tako na položaju osrednjega branilca, levega bočnega branilca in tudi vezista, je pustil globok pečat pri nemškem klubu, ki mu je od leta 2010 pomagal osvojiti več kot 20 lovorik, med drugim 9 naslovov nemškega prvaka, 6 naslovov v nemškem pokalu in dva naslova v ligi prvakov.
 
David Alaba se zaveda svoje vrednosti in je svojim delodajalcem postavil visoke zahteve, ki jih Bayern po besedah predsednika Herberta Hainerja ne namerava uresničiti: »Davidu smo že pred časom ponudili novo pogodbo, ki se nam je zdela zelo dobra. Njegov odgovor je bil, da ni zadovoljiva in da naj razmislimo o novi. Odločili smo se, da ponudbo povsem umaknemo z mize.«

Kot so kasneje razkrili novinarji, je Bayern svojemu branilcu ponudil petletno pogodbo z letno plačo 11 milijonov evrov, skupaj z bonusi pa bi lahko zaslužil celo 15 milijonov.
 
Status avstrijskega reprezentanta, ki je po oceni Transfermarkta vreden 65 milijonov evrov, želijo izkoristiti pri španskem prvaku Realu iz Madrida in Alabo poleti pripeljati v klub brez odškodnine. Madridčani so v preteklosti veliko poslovali z Bayernom, med kluboma so med drugimi prestopili Arjen RobbenJames Rodriguez, Toni KroosXabi Alonso in Alvaro Odriozola.
 
Bo Alaba postal naslednji v nizu teh igralcev? Da se bo to uresničilo, bo potrebno premostiti veliko ovir, tudi zahteve nogometaševega agenta Pina Zahavija, ki vsekakor ne bodo skromne.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine