Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Camoranesi našel novo službo v vročem Marseillu

Nekdanji trener sežanskega Tabora in Maribora ter bivši italijanski nogometni reprezentant, Mauro Camoranesi, bo zdaj pomočnik.
Mauro Camoranesi (na fotografiji) je v 1. SNL vodil sežanski Tabor in Maribor. FOTO: Jure Eržen/Delo
Mauro Camoranesi (na fotografiji) je v 1. SNL vodil sežanski Tabor in Maribor. FOTO: Jure Eržen/Delo
Š. R., STA
6. 7. 2022 | 16:35
6. 7. 2022 | 16:40
1:35

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Mauro Camoranesi, ki je v letih 2020 in 2021 kot trener deloval v slovenski ligi pri sežanskem Taboru in Mariboru, je novo zaposlitev dobil v Marseillu, kjer bo pomočnik pred kratkim imenovanemu novemu strategu Igorju Tudorju, so potrdili v francoskem prvoligašu.

V Argentini rojeni Camoranesi, svetovni prvak z Italijo leta 2006, je pred Taborom in Mariborom kot glavni trener vodil še Coras de Tepic, Tigre in Tapachulo. Pod Kalvarijo je zadnjo tekmo vodil februarja 2021, ko je zapustil klub skupaj s športnim direktorjem Oliverjem Bogatinovom.

Argentinci so Marseille vodili tudi v minuli sezoni, ko je pristaniški velikan in nekdanji evropski prvak osvojil 2. mesto v francoski ligue 1 ter si pod taktirko zdaj že bivšega stratega Jorgeja Sampaolija priigral nastop v skupinskem delu lige prvakov. Tudor in Camoranesi sta skupaj odigrala 32 tekem pri italijanskem prvoligašu Juventusu med letoma 2002 in 2005.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine