Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Busquets po okužbi spet s soigralci, a igral ne bo

Na drugo tekmo skupinskega dela eura 2020 v Sevilli se bo podal tudi vezist Barcelone in kapetan španske reprezentance Sergio Busquets.
Sergio Busquets (v rdečem dresu) je nazadnje igral na začetku meseca junija, ko je bila na sporedu prijateljska tekma s Portugalsko v Madridu. FOTO: Javier Soriano/AFP
Sergio Busquets (v rdečem dresu) je nazadnje igral na začetku meseca junija, ko je bila na sporedu prijateljska tekma s Portugalsko v Madridu. FOTO: Javier Soriano/AFP
J. K.
18. 6. 2021 | 10:50
18. 6. 2021 | 11:58
1:59
Po poročanju spletne strani španskega športnega dnevnika AS je bil Sergio Busquets negativen na testiranju PCR in se bo lahko pridružil ekipi pred drugo tekmo evropskega prvenstva v Sevilli, kjer se bodo Španci po remiju s Švedsko (0:0) pomerili s Poljaki.

Busquetsu so na obveznih testiranjih pred začetkom prvenstva potrdili okužbo z novim koronavirusom, pozitiven je bil tudi Diego Llorente, a je kasneje oddal več negativnih vzorcev in se je lahko vrnil v kader. Busquets, ki je tudi kapetan reprezentance, je bil v izolaciji vse do petka, ko je postalo znano, da se bo lahko pridružil ekipi pred obračunom s Poljsko.
 

Pritožbe nad zelenico


Selektor Luis Enrique naj bi ga še pustil na tribuni in ga po potrebi v igro poslal šele na zaključnem obračunu skupinskega dela s Slovaško. Enrique po poročanju časnika AS pripravlja nekaj sprememb v začetni postavi, a naj bi napadalec Alvaro Morata kljub slabi strelski formi ohranil svoje mesto v enajsterici, v kateri naj bi mu družbo v konici napada tokrat delal zvezdnik Villarreala Gerard Moreno. Na levem boku bi lahko nadomestnega kapetana Jordija Albo zamenjal Jose Luis Gaya.

Španci se bodo v Sevillo podali v petek popoldne, toda na olimpijskem stadionu La Cartuja ne bodo trenirali, saj želijo zelenico ohraniti v čim boljšem stanju. Enrique je imel nad stanjem travnate površine kar nekaj pripomb po remiju tekmi s Švedsko.

»Če bi dosegli gol in bi premagali Švedsko, nihče ne bi govoril o zelenici,« je selektorju odgovoril predstavnik za stike z javnostjo in svetovalec predsedstva andaluzijske regionalne vlade Elias Bendodo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine