Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Brez Mbappeja, Neymarja in Messija ni točkovnega kruha

PSG za uvod na domači nogometni sceni le remiziral z Lorientom.
Nov trener PSG Luis Enrique za uvod v ligue 1 ni zmagal. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Nov trener PSG Luis Enrique za uvod v ligue 1 ni zmagal. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Š. R., STA
13. 8. 2023 | 01:03
1:38

Francoski nogometni prvak Paris Saint-Germain je v prvem kolu novega domačega prvenstva na svojem štadionu Park princev v Parizu le remiziral brez golov z Lorientom, deseto ekipo minule sezone. V drugi tekmi dneva je Marseille doma premagal Reims, bilo je 2:1 (1:1).

Reims je povedel v deveti minuti, ko je japonski krilni napadalec Džunja Ito po podaji z glavo Zimbabvejca Marshalla Munetsija zadel desni spodnji kot domačih vrat. Na stadionu Velodrome je za domače izenačil maroški reprezentant Azedine Ounahi (22.), v 72. minuti je gostiteljem zmago zagovoril Portugalec Vitinha.

Že v petek so se nogometaši Nice in Lilla v uvodni tekmi nove sezone francoske lige razšli z neodločenim izidom 1:1. Nici je vodstvo zagotovil Gaetan Laborde z zadetkom v 19. minuti. Kazalo je, da bo domača ekipa tesno vodstvo ohranila do konca, toda že globoko v sodnikovem dodatku je za 1:1 zadel Bafode Diakite.

V novi sezoni v prvi ligi v Franciji nastopa 18 namesto dosedanjih 20 klubov. Novinka v ligi, ekipa slovenskega trenerja Le Havra Luke Elsnerja, se bo v nedeljo merila z Montpellierom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine