Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Brez golov za slovo od Katarja

Naši nogometaši so na prijateljski tekmi s Katarci v drugem polčasu zapravili nekaj priložnosti, v prvem pa jih je reševal Jan Oblak v vratih.
Jan Oblak je bil najboljši pri Sloveniji na teh dveh tekmah v Katarju. FOTO Roman Šipić/Delo
Jan Oblak je bil najboljši pri Sloveniji na teh dveh tekmah v Katarju. FOTO Roman Šipić/Delo
STA
29. 3. 2022 | 21:49
2:52

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Dohi igrala 0:0 s Katarjem. Izbranci Matjaža Keka so v soboto, prav tako v Dohi, igrali 1:1 s Hrvaško.

Slovenska vrsta je v Dohi igrala tretjo medsebojno tekmo s katarsko vrsto. Leta 2015 je z golom še sedanjega reprezentanta Abdelkarima Hassana zmagala katarska zasedba z 1:0, pet let pred tem pa slovenska s 4:1. Milivoje Novaković, Boštjan Cesar, ki sta zdaj v reprezentanci v drugačnih vlogah, Andraž Kirm in Bojan Jokić so takrat zadeli za Slovenijo. Tokrat pa nobenemu igralcu ni uspelo obogatiti strelskega izkupička, čeprav so imeli domači nekaj več priložnosti in igre v prvem, gosti pa v drugem polčasu.

Kek je tokrat poskrbel za nekaj sprememb v primerjavi s tekmo s Hrvaško. V obrambi je tokrat na novo zaigral Miha Mevlja namesto Mihe Blažiča, na levem boku pa Petar Stojanović namesto Žana Karničnika. Namesto Adama Gnezde Čerina je od začetka igral Benjamin Šeško, v konici napada pa je Andraža Šporarja zamenjal Luka Zahović.

Je bil pa spet med vratnicama Jan Oblak, ki je v šesti minuti prvič posredoval po poskusu Almoeza Alija, drugič pa v 15. po strelu drugega napadalca Akrama Afifa. Tudi sicer so bili gostitelji letošnjega svetovnega prvenstva konkretnejši in odločnejši v tem obdobju in na sploh celotnem polčasu, med drugim je Afif znova poskusil z leve strani v 42. minuti, toda Oblak je dobro opravil svoje delo.

Drugi polčas je Slovenija začela odločneje, toda v 53. minuti je razpoloženi Afif spet nevarno meril malo z leve strani, znova pa se je izkazal Oblak. V 57. minuti je nase opozoril tudi Benjamin Šeško, ko je, prav tako z leve strani, z diagonalnim strelom žogo poslal mimo nasprotne vratnice. Boljšo igro Slovenije bi lahko v 65. minuti kronal Stojanović, a je domači vratar odbil žogo po njegovem strelu iz prve.

V 69. minuti se je žoga od nekoliko presenečenega Jake Bijola odbila proti golu, kjer pa jo je ujel domači vratar in tako preprečil igralcu moskovskega CSKA veselje na drugi zaporedni tekmi. V 73. minuti pa je bil še bližje zadetku Žan Celar, ko je sprožil z roba kazenskega prostora in oplazil desno vratnico.

Zadnjo priložnost na tekmi so imeli domači že v sodniškem dodatku, toda so žogo z roba kazenskega prostora poslali čez prečko.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine