Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Brazilija le v četrtfinalu, a brez znova preveč bojevitega Viniciusa Juniorja

Petkratni svetovni prvaki se bodo za polfinale južnaomeriškega nogometnega prvenstva pomerili z Urugvajem. Realov as brez tekme zaradi dveh rumenih kartonov.
Brazilski zvezdnik Vinicius Junior je proti Kolumbiji že v 3. minuti prejel rumeni karton, zaradi katerega ne bo mogel pomagati reprezentanci v četrtfinalnem derbiju južnoameriškega prvenstva. FOTO: Ezra Shaw/Getty Images Via AFP
Brazilski zvezdnik Vinicius Junior je proti Kolumbiji že v 3. minuti prejel rumeni karton, zaradi katerega ne bo mogel pomagati reprezentanci v četrtfinalnem derbiju južnoameriškega prvenstva. FOTO: Ezra Shaw/Getty Images Via AFP
G. N.
3. 7. 2024 | 09:13
3. 7. 2024 | 09:14
2:57

Nogometna reprezentanca Brazilije je v 3. krogu predtekmovalne skupine D pokala Amerike igrala 1:1 proti Kolumbiji in se uvrstila v četrtfinale. V skupini je bila druga, zmagala je Kolumbija ter se bo pomerila s Panamo, drugo v skupini C. Brazilijo v Las Vegasu v noči na nedeljo po slovenskem času čaka težak obračun z Urugvajem, prvim v skupini D.

Na drugi tekmi dneva je Kostarika premagala Paragvaj z 2:1. Obe ekipi sta končali turnir, ki poteka v ZDA.

Branilka naslova Argentina se bo z Lionelom Messijem na čelu v petek ob tretji uri zjutraj po srednjeevropskem času v pomerila z Ekvadorjem, dan pozneje pa presenetljivo ekipa Venezuele proti Kanadi.

Po večkot štirih letih gol s prostega strela

Brazilija se je s težkim remijem proti Kolumbiji uvrstila izločilne boje. V ameriškem mestu Santa Clara sta oba gola padla v prvem polčasu, v katerem je bilo na obeh straneh 17 prekrškov in štirje rumeni kartoni.

Prvi gol, vreden ogleda, je 12. minuti dosegel Raphinha. S prostega strela je poslal zavito žogo čez zid v desni zgornji kot vrat tekmecev. To je bil prvi zadetek Brazilije s prostega strela po več kot štirih letih in pol. Nazadnje je to uspelo Philippeju Coutinhu proti Južni Koreji 19. novembra 2019. Za Kolumbijo je izenačil bočni branilec Daniel Munoz po lepi akciji v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Kolumbija je na 26 mednarodnih tekmah v nizu ostala neporažena, zadnjič jo je v začetku leta 2022 premagala Argentina. Selecao bo morala v četrtfinalu igrati brez zvezdnika Real Madrida Viniciusa Juniorja. Ključni igralec Brazilije je že na začetku tekme po prekršku nad Jamesom Rodriguezom prejel drugi rumeni karton na turnirju.

Kostarika je na drugi tekmi že v prvih sedmih minutah dosegla dva gola in tako upala na preboj v nadaljevanje, a bi morala Brazilija izgubiti. Zadela sta Francisco Calvo in Josimar Alcocer. Ramon Sosa je bil nato uspešen za Paragvaj, ki je ostal po treh tekmah brez točke. Kostarika je v skupini D končala na tretjem mestu s štirimi točkami, eno več je zbrala Brazilija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine