Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Brazilec obešen na mostu

Navijači Atletica spet nad Realovega Viniciusa Juniorja.
Atleticovi navijači so lutko Viniciusa Juniorja obesili na most. FOTO: twitter
Atleticovi navijači so lutko Viniciusa Juniorja obesili na most. FOTO: twitter
Š. R., STA
26. 1. 2023 | 16:28
1:47

Madridska kluba Real Madrid in Atletico Madrid se bosta danes merila v kraljevem pokalu, pred tekmo pa je strasti vzburila lutka Viniciusa Juniorja, ki je bila obešena na enem izmed mostov v bližini Realovega vadbenega centra in na kateri je pisalo Madrid sovraži Viniciusa. Lutko, ki je najverjetneje delo navijačev Atletica, ki so že v preteklosti izražali sovraštvo do brazilskega napadalca, so španski mediji označili kot rasistični napad in resno grožnjo. Policijski viri so povedali, da preiskujejo incident, niso pa razkrili dodatnih podrobnosti.

»Takšna dejanja so absolutno odvratna in nedopustna ter sramotijo družbo. Obsojamo vsako dejanje, ki posega v dostojanstvo oseb ali institucij,« pa so dejanje obsodili pri Atleticu. Navijači Atletica so že septembra na prvenstvenem dvoboju Brazilcu vzklikali neprimerne besede, primer domnevnega rasizma so preiskovali tudi tožilci, ki pa so decembra končali preiskavo, češ da ni bilo mogoče identificirati krivcev.

Vinicius ni priljubljen niti pri drugih španskih klubih, predvsem zaradi svojih čustvenih izbruhov in tudi simuliranj prekrškov. Je pa pogosto tudi tarča ostrih startov branilcev nasprotne ekipe, zato je njegov trener Carlo Ancelotti pozval sodnike in druge pristojne, da ga zaščitijo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine