Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Beckham zavrnil krivdo za prehitro vožnjo

Njegov odvetnik Nick Freeman je poudaril, da je obvestilo o prekršku prišlo po zakonsko določenem štirinajstdnevnem roku.
David Beckham trdi, da ni kriv. FOTO: Claude Paris/AP
David Beckham trdi, da ni kriv. FOTO: Claude Paris/AP
J. P.
5. 9. 2018 | 15:42
5. 9. 2018 | 15:57
1:58
London – Nekdanji angleški nogometni zvezdnik David Beckham je pred londonskim sodiščem zavrnil krivdo za prekoračitev hitrosti, ko so mu 23. januarja letos, ko je sedel za volanom izposojenega bentleyja, v zahodnem Londonu na območju z omejitvijo 40 milj/uro (64 km/h) namerili 59 milj/uro (95 km/h). Ker nekdanji as Manchester Uniteda in madridskega Reala ni priznal krivde za prehitro vožnjo v Paddingtonu, ga zdaj čaka sojenje s prvo obravnavo 27. septembra, je poročala STA.


Prepozno vročeno obvestilo


Njegov odvetnik Nick Freeman, ki slovi po tem, da zna izkoristiti napake v postopku, je na avdienci pred sodiščem v Wimbledonu poudaril, da je obvestilo o prekršku prišlo po zakonsko določenem štirinajstdnevnem roku: »O prekoračitvi hitrosti se sploh ne moremo pogovarjati. Ne izpodbijam tega, da je bilo obvestilo vročeno, pravim le, da je bilo to storjeno prepozno.« Na sodišče 43-letnega Beckhama ni bilo, odvetnik je še sporočil, da ga nabrž ne bo niti na prvo obravnavo.


S Freemanom prvič že leta 1999


Beckham je Freemana prvič angažiral že pred prelomom tisočletja, leta 1999, ko so mu za osem mesecev odvzeli vozniško dovoljenje, ker je s svojim ferrarijem v območju dovoljene hitrosti 50 milj vozil 76 milj. Odvetnik tedaj ni bil uspešen s pritožbo, da je nogometni zvezdnik zgolj bežal pred paparaci.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine