Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bayern prepričal Tottenham, zdaj mora še Harryja Kana

Nemški in angleški klub sta se dogvorila za prestop najboljšega angleškega napadalca, ki naj bi Bavarce stal prek 100 milijonov evrov.
Harry Kane je bil želja nemškega nogometnega prvaka Bayerna za vsako ceno, zdaj ga ima za dobrih 100 milijonov evrov. FOTO: Paul Childs/Reuters
Harry Kane je bil želja nemškega nogometnega prvaka Bayerna za vsako ceno, zdaj ga ima za dobrih 100 milijonov evrov. FOTO: Paul Childs/Reuters
G. N., STA
10. 8. 2023 | 12:40
10. 8. 2023 | 12:40
1:36

Nemški nogometni velikan Bayern se je s Tottenhamom dogovoril za prestop zvezdnika Harryja Kana, poročajo mediji. Zdaj se mora odločiti še 30-letni Anglež, piše Athletic, ki se sklicuje na vire v Nemčiji. Skladno s tem je londonski klub v sredo sprejel ponudbo Bayerna, vredno več kot 100 milijonov evrov.

Kot poroča tudi britanski Sky, bi Kane tako postal najdražji nakup v zgodovini bavarskega kluba.

Kane ima sicer še vedno pogodbo s Tottenhamom do poletja 2024. Londonski klub, še posebej lastnik kluba Joe Lewis, niso bili pripravljeni izgubiti svojega napadalca kot prostega igralca, zato je Lewis pozval k njegovi takojšnji prodaji, če igralec ne bo želel v Londonu podpisati nove pogodbe.

V minuli sezoni premier league je angleški reprezentant na 38 prvenstvenih tekmah dosegel 30 golov, od njega je bil boljši le zvezdnik Manchester Cityja Erling Haaland (36 golov).

S skupno 213 goli na večni lestvici najboljših strelcev premier league pa zaostaja le za Alanom Shearerjem (260).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine