Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bayern na prvi domači tekmi zanesljiv, padel rekord Ulija Hoenessa

Nogometaši v Nemčiji so v nedeljo dokončali 2. kolo nove sezone 1. bundeslige. Prvak Bayern je za drugo zmago premagal Wolfsburg z 2:0.
Jamal Musiala je takole pomeril in zatresel mrežo gostov na Allianz Areni. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Jamal Musiala je takole pomeril in zatresel mrežo gostov na Allianz Areni. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Š. R., STA
14. 8. 2022 | 20:03
14. 8. 2022 | 20:44
1:59

Na lestvici ima poleg Bayerna po dveh kolih poln izkupiček le še Borussia Dotmund. V drugi nedeljski tekmi sta Mainz in Union Berlin igrala 0:0. Na prvi domači tekmi v novi sezoni so Münchenčani Wolfsburg odpravili z 2:0. Ikona domače zasedbe Thomas Müller je nastopil že na 417. tekmi v bundesligi, s čimer je prišel na četo mesto večne lestvice pri Bayernu. Vse skupaj je začinil še z zadetkom za 2:0 tik pred koncem polčasa, pred tem je za prvi gol poskrbel mladi Jamal Musiala.

Ta je dosegel že 14. ligaški gol in tako prehitel nekdanjega prvega moža kluba Ulija Hoenessa, ki je doslej dosegel največ zadetkov kot najstnik. Dva gola je sicer dosegel tudi Sadio Mane, a je bil tako v 21. kot 73. minuti v prepovedanem položaju. Manj uspešen kot Bayern je bil že v soboto pokalni prvak Leipzig; klub nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je igral le 2:2 s Kölnom in še čaka na prvo zmago v sezoni, Kampl je igral v drugem polčasu.

Poraženec evropskega superpokala Eintracht Frankfurt igral pri Herthi in iztržil 1:1, Leverkusen je gostil Augsburg in izgubil z 1:2. Borussia Dortmund je do druge zmage v sezoni prišla v petek, ko je po preobratu in treh golih v zadnjih 15 minutah premagala Freiburg s 3:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine