Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bayer globoko v sodnikovem dodatku do enajstmetrovke in točke v derbiju

Nogometaši münchenskega Bayerna so se potihem že veselili zmage, ko so doživeli hladno prho.
Harry Kane je popeljal Bayern v vodstvo. FOTO: Christof Stache/AFP
Harry Kane je popeljal Bayern v vodstvo. FOTO: Christof Stache/AFP
M. Š., STA
15. 9. 2023 | 23:48
16. 9. 2023 | 00:27
2:37

Po reprezentančnem premoru se je nadaljevalo tudi nemško prvenstvo v nogometu. Za uvod v 4. kolo sta se danes v velikem derbiju pomerila münchenski Bayern in Bayer Leverkusen, ki sta imela po treh tekmah edina poln izkupiček. Po neodločenem izidu 2:2 ekipi nista več stoodstotni, Bayer pa je obdržal prvo mesto na lestvici.

Pred današnjo tekmo v Münchnu sta imeli moštvi po devet točk za tri uvodne zmage, vrh pa je zasedal Bayer zaradi boljše razlike v golih. Takšno razmerje ostaja tudi po medsebojnem obračunu, le da zdaj ekipi nimata več vseh možnih točk, ostajata pa še neporaženi.

V razgibani in bojeviti tekmi z veliko priložnostmi na obeh straneh so prvi zadeli gostitelji, v sedmi minuti je angleški zvezdnik Harry Kane izkoristil podajo s kota za strel z glavo. Izenačil pa je sredi prvega dela Alejandro Grimaldo s prostega strela s kakšnih 20 metrov.

Sredi drugega polčasa je imel veliko priložnost Kane, a je finski reprezentančni vratar Lukaš Hradecky ubranil strel iz bližine. V 79. pa je na drugi strani Florian Wirtz zadel vratnico. Ko je že kazalo, da bo ostalo pri izidu 1:1, je sledila še razburljiva končnica. Najprej je za vodstvo Bayerna v 86. poskrbel Leon Goretzka, a je nato Bayer globoko v sodnikovem dodatku dobil enajstmetrovko po sodniškem ogledu posnetka. Odgovornost je prevzel Exequiel Palacios in v 94. minuti postavil končni izid (2:2).

Nogometaši Bayerja so se takole veselili izenačujočega gola. FOTO: Christof Stache/AFP
Nogometaši Bayerja so se takole veselili izenačujočega gola. FOTO: Christof Stache/AFP

Jutri bo Leipzig, ki je po prejšnji tekmi skočil na četrto mesto tudi po zaslugi prvih zadetkov Benjamina Šeška v bundesligi, igral z Augsburgom. Tretjeuvrščeni Stuttgart bo gostoval pri Mainzu, peti Union Berlin pa pri Wolfsburgu. Dortmund, ki sezone ni začel najbolje in je šele deveti, pa bo gostoval pri Freiburgu.

V nedeljo se bo krog končal z dvobojema novincev v ligi, Heidenheim bo gostil Werder Bremen, Darmstadt, po treh krogih edini brez točke, pa Borussio Mönchengladbach.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine