Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bavarci ob štartu srečno do točke

Favorizirani nogometaši Bayerna novo sezono elitne nemške lige odprli z neodločenim izidom v gosteh pri igralcih Borussie iz Mönchengladbacha.
Robert Lewandowski je zadel v polno že na enajsti zaporedni tekmi v elitni nemški ligi. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Robert Lewandowski je zadel v polno že na enajsti zaporedni tekmi v elitni nemški ligi. FOTO: Ina Fassbender/AFP
13. 8. 2021 | 23:58
14. 8. 2021 | 08:05
1:55
Favoriziranim nogometašem münchenskega Bayerna se štart v 59. sezono elitne nemške lige ni izšel po željah. Na uvodni tekmi so se morali sprijazniti s točko, potem ko so se na gostovanju pri igralcih Borussie iz Mönchengladbacha pred 22.925 gledalci razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Dvoboj so bolje začeli gostitelji, ki so z golom Francoza Alassana Plee v deseti minuti prešli v vodstvo z 1:0. Bavarci, ki pod vodstvom novega trenerja Juliana Nagelsmanna lovijo deseti zaporedni in skupno 32. naslov nemških prvakov, so morali na izenačenje počakati do 42. minute, ko je v polno zadel – kdo drug kot – poljski zvezdnik Robert Lewandowski.
 

»To je bila šele prva tekma, zdaj moramo gledati naprej«


V nadaljevanju ni bilo več zadetkov, vendar jih ni malo, ki menijo, da bi si Borussia zaradi prekrškov Dayota Upamecana nad Marcusom Thuramom zaslužili vsaj eno enajstmetrovko. A je sodniki (tudi tisti iz sobe VAR) na jezo domačih navijačev niso dosodili.

»Manjkala sta nam hitrost in stanovitnost. A to je bila šele prva tekma, zdaj moramo gledati naprej,« je omenil Lewandowski, ki se je že na enajsti zaporedni tekmi v nemškem prvenstvu vpisal med strelce. Nagelsmann je ocenil, da je bil neodločen izid pravičen. »Bilo je malo divje, dvoboj je bil na trenutke zelo odprt. Potrebujemo še nekaj časa, da se uigramo, potem bomo boljši,« je napovedal 34-letni trener Bayerna.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine