Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barišić začel z zmago na Fazaneriji, Triglav zmagal v Domžalah

Nogometaši Olimpije so na težkem gostovanju v Murski Soboti zmagali z 2:0, junak je bil Rok Kronaveter.
Olimpija je slavila na nogometnem prazniku v Murski Soboti. FOTO: Tadej Regent/Delo
Olimpija je slavila na nogometnem prazniku v Murski Soboti. FOTO: Tadej Regent/Delo
16. 9. 2018 | 17:58
16. 9. 2018 | 20:35
2:57
Tekma med Muro in Olimpijo je ponudila skoraj vse, kar lahko ponudi slovenski nogomet - polne tribune, zanimivo in napeto igro do zadnjih minut, rdeče kartone in tudi dva zadetka, s katerima si je Olimpija priigrala zmago na zahtevnem gostovanju. Navijači v Murski Soboti so prvič po povratku v prvo ligo dočakali Olimpijo in štadion napolnili praktično do zadnjega sedeža, nogometaši na terenu so se jim oddolžili z dobro igro. 

V prve pol ure je imela Olimpija terensko premoč, a niso bili zares nevarni za gol Obradovića, v vodstvo jih je z lepim strelom z roba kazenskega prostora popeljal Rok Kronaveter. Do polčasa se izid ni spremenil, nato pa je Kronaveter ostal v slačilnici, po informacijah iz tabora zmajev se ni počutil najbolje. 
 

Pretep je dal zagon Muri


Olimpija je nadzorovala potek srečanja do 70. minute, ko je igralcem zavrela kri, po prerivanju in manjšem pretepu sta predčasno s tekmo zaključila Šušnjara in Štiglec. To je domačinom vlilo novih moči in bili so zelo nevarni, več lepih priložnosti je ostalo neizkoriščenih, najbližje je bil v 88. minuti s prostega strela Žiga Kous, ki je le za nekaj centimetrov zgrešil cilj. 

Po protinapadu je za končnih 2:0 in vse tri točke Olimpije zadel Putinčanin. Zmaji so novo obdobje pod strategom Zoranom Barišićem začeli z zmago, čeprav v igri še niso bili najbolj prepričljivi. »Zadovoljen sem z zmago, v prve pol ure smo igrali res dobro, potem pa smo morali zamenjati Kronavetra in malo se nam je porušilo ravnotežje v igri. Nato smo se branili in dobre je, da se znamo tudi tako postaviti in čakati na protinapade. Vzdušje je bilo neverjetno, ko bi bilo vsaj vsako tekmo toliko gledalcev,« je prvo tekmo na klopi zmajev pospremil Barišić.
 

Triglav presenetil v Domžalah


Na zadnji tekmi osmega kola so Triglavani gostovali v Domžalah in presenetljivo osvojili vse tri točke. Triglav je povedel v prvem polčasu, ko se je strel Gašperja Udoviča srečno odbil v mrežo Domžal, žogo je preusmeril Gajić. Domačini so nato napadali in zadeli tudi okvir vrat, mreža gostov se je zatresla šele v 89. minuti, ko je z glavo zadel Tilen Klemenčič in izid izenačil.

Domžalam se je mudilo, želeli so si zmage na domačih tleh, a je takoj sledil nov hladen tuš - po izvajanju sredine je po levem krilu prodrl Tilen Mlakar, s trikom lepo iz igre vrgel obrambo Domžal in z močnim strelom žogo pospravil v mrežo za končnih 2:1 in pomembno zmago Triglava, Domžale pa so nadaljevale z neprepričljivim uvodom v sezono. 
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine