Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dunajski dirigent Zoran Barišić bo Olimpijinemu orkestru prvič dirigiral v Prekmurju

Danes tri tekme 8. kola prve SNL, jutri ena. Maribor bo drevi gostoval v Krškem, Olimpijo bo jutri v soboški Fazaneriji izzvala neugodna Mura
Nekdanji odlični igralec in trener dunajskega Rapida Zoran Barišić se je z Olimpijinimi nogometaši nekaj dni spoznaval tudi v Kranjski Gori.<br />
Foto Tomi Lombar/Delo
Nekdanji odlični igralec in trener dunajskega Rapida Zoran Barišić se je z Olimpijinimi nogometaši nekaj dni spoznaval tudi v Kranjski Gori.<br /> Foto Tomi Lombar/Delo
Gorazd Nejedly
15. 9. 2018 | 12:00
4:39
Reprezentančni kolaps ni bil spodbuden za vrnitev v ligaški ritem, ki se bo po 14 dneh nadaljeval s tekmami 8. kola in nedeljskim vrhuncem v Murski Soboti. Tam bo Olimpijo prvič vodil Zoran Barišić, ki bo že vedel, kako bo v jesenski del prvenstva vstopil Maribor. Vijolični bodo igrali danes v Krškem. Danes bosta še tekmi v Kidričevem in Velenju, jutri v Domžalah.


Kidričevo: Aluminij – Gorica (sobota, sodnik David Šprajc, 16): Kdo je bil pred prvenstvenim štartom tako nor, da bi napovedal, da bosta Aluminij in Gorica v prvi četrtini prvenstva prva zasledovalca vodilnega? Ga ni bilo in ga najbrž tudi ne bo v napovedovanju za drugi del jesenskega dela prvesntva. Eden bo zagotovo upočasnil ritem, morda že poraženec dvoboja, v katerem so svetle točke mladi reprezentanti. Kar trije so kidriški – Matic Vrbanec, Erik Gliha in Dejan Petrović – en goriški pa je vreden pozornega spremljanja razvoja: Žiga Lipušček je preživel tragično mariborsko nesrečo in se iz tekme v tekmo spreminja v veliki potencial. Ob skoraj 2 m višine, odličnem tehničnem znanju, z mirnostjo in občutkom za gol levičarju manjka le še nekaj več ostrine. V trenerju Miranu Srebniču, nekdanjemu ostremu branilcu, ima odličnega učitelja.

Velenje: Rudar – Celje (Nejc Kajtazović, 18): Marijan Pušnik in Dušan Kosić sta že imela lepše dneve in tudi veliko pohval za svoje trenerske prijeme, a zdaj sta ujela, in ne prvič, tudi »drug konec palice«: ko nista več čarovnika in le navadna smrtnika, ki poskušata čim bolje in s čim manj napakami opravljati svoje delo. Eden od njiju ali kar oba bosta še najmanj teden dni na dnu lestvice in še bolj pod stresom ali pritiskom kandidatov, ki znajo in zmorejo več. Takšnih pa je v Sloveniji in v soseščini vedno preveč. Favorita v lokalnem derbiju ni.

Krško: Krško – Maribor (Darjan Kovačič, 20.15): Lepše zmage proti nadležnem avtsajderju (v pokalu proti Bravu) kot v zadnji minuti si mariborski trener Darko Milanič kljub stresom ob avt črti ni mogel zaželeti. Bržčas si je dal duška, da je »navil ušesa« zvezdnikom, da mu česa podobnega ne bodo pripravili še v Krškem. Pa četudi je prav Krško spomladi sprožil mini revolucijo v vijoličnem ustroju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Prvi zvezdnik dvoboja, v katerem bodo zaradi trenerskega bojevnika (in prijatelja Mirana Pavlina) Alena Ščulca Krčani šli na nož, pa bi utegnil biti, če bo imel dovolj sape, povratnik v SNL Dalibor Volaš. Ankarančan je največ uspehov dosegel v vijoličnem dresu, z 89 ligaškimi goli je na robu deseterice najboljših strelcev SNL.

Dalibor Volašš je nekoč zabijal gole za Maribor, danes v Krškem pa bo velik domači adut. Foto Tadej Regent/Delo
Dalibor Volašš je nekoč zabijal gole za Maribor, danes v Krškem pa bo velik domači adut. Foto Tadej Regent/Delo


Murska Sobota: Mura – Olimpija (nedelja, Damir Skomina, 16): Končno spektakel, na katerega so Sobočani čakali po vrnitvi v 1. SNL. Maribor še pride, zato je Olimpija s četrtim trenerjem Zoranom Barišićem in formo v vzponu prvovrstni magnet za domače nogometne navdušence. Malo manj ali kar precej manj veselja bo v zeleno-belem taboru, ko bodo začutili na kakšnem igrišču bodo morali zasenčiti nabrušenega in nestanovitnega tekmeca, ki z boljšimi osvaja točke, s slabšimi pa jih zapravlja. Na vzhodu Slovenije je nogometne travnike okužil virus imenovan »suša in njiva«. Kar je strup za Roka Kronavetra, Stefana Savića, Nika Kapuna, Matica Črnica, Asmirja Suljića in še kakšnega tehnično bolj dovršenega Ljubljančna, medtem ko za bojevnika, kot je Andrej Vombergar, »krompirjevo« igrišče ne bo ovira. A zanj se znova začenja novo, staro poglavje: prepričevanje trenerja, da si končno zasluži daljši niz tekem njegovega zaupanja. Damir Skomina v SNL ni več zagotovilo, da tekma ne bi imela tudi neprijetnih sodniških poglavij.

Domžale: Domžale – Triglav (Matej Jug, 18.10): Z ali brez obolelega trenerja Simona Rožmana, za Domžale se proti Triglavu tako rekoč mora začeti pot vzpona.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine