Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barcelona tri tekme brez Roberta Lewandowskega

Poljski zvezdnik katalonskega nogometnega velikana Barcelone Robert Lewandowski bo moral prve tri tekme svoje ekipe po nadaljevanju sezone izpustiti.
Robert Lewandowski ob španskem reprezentantu Gaviju na začetku petkovega treninga v klubskem centru Joan Gamper na skrajnem zahodu Barcelone. FOTO: Josep Lago/AFP
Robert Lewandowski ob španskem reprezentantu Gaviju na začetku petkovega treninga v klubskem centru Joan Gamper na skrajnem zahodu Barcelone. FOTO: Josep Lago/AFP
Š. R., STA
24. 12. 2022 | 13:30
1:55

Špansko športno razsodišče je namreč po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zavrnilo pritožbo Barcelone na kazen prepovedi nastopa na treh tekmah, ki jo je Robert Lewandowski prejel po dvoboju v Pamploni z Osasuno. Kot poročajo španski športni mediji, je Špansko športno razsodišče (TAD) po večurni obravnavi odločilo, da pritožbo Barcelone zavrne. To pomeni, da katalonski klub na svojega zvezdnika ne bo mogel računati na tekmah z Espanyolom, madridskim Atleticom in Getafejem.

Kazen je vodstvo tekmovanja izreklo v začetku novembra, ko je Poljak dobil dva rumena kartona in bil izključen. Dobil je eno tekmo prepovedi zaradi prejetih kartonov, še dve pa zaradi poteze ob odhodu z zelenice (praskanje po nosu in kazanje s prstom nazaj proti igrišču), ki naj bi se nanašala na sodnika Jesusa Gila Manzana.

Prepoved velja za ligaške tekme, Lewandowski pa bo lahko igral na tekmah španskega pokala in superpokala v začetku januarja. Za poljskega zvezdnika je bila to prva izključitev po devetih letih in pol. Pred tem je moral nazadnje z igrišča februarja 2013, ko je še igral za Borussio Dortmund. Zanimivo je tudi, da je Gil Manzano v svoji karieri izključil že vse največje napadalne zvezdnike Barcelone v tem tisočletju, začenši z Argentincem Lionelom Messijem, v svojo zbirko pa je kasneje dodal tudi Brazilca Neymarja in Urugvajca Luisa Suareza.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine