Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barcelona doživela hladen tuš v Pamploni

Osasuna je v 8. kolu španskega nogometnega prvenstva presenetila katalonskega velikana.
Lamine Yamal ni začel v prvi postavi Barcelone. FOTO: Vincent West/Reuters
Lamine Yamal ni začel v prvi postavi Barcelone. FOTO: Vincent West/Reuters
Š. R., STA
28. 9. 2024 | 23:06
28. 9. 2024 | 23:06
2:02

Nogometaši Barcelone so v osmem kolu španskega prvenstva doživeli poraz. V gosteh je bila v Pamploni s 4:2 boljša Osasuna, ki je tako prekinila niz Kataloncev brez oddane točke od začetka sezone.

Varovanci Hansija Flicka bodo tudi po osmih kolih ostali na vrhu razpredelnice, saj imajo s tekmo več štiri točke naskoka pred madridskim Realom, šest točk pa zaostaja tretji Atletico Madrid. Prav madridska rivala se bosta v nedeljo ob 21. uri pomerila med seboj.

Katalonci, pri katerih je le na klopi začel Lamine Yamal, so se v 18. minuti znašli v zaostanku, ko je po podaji Bryana Zaragoze zadel Ante Budimir. Podajalec pri prvem golu je nato zatresel mrežo še sam, ko je po lepi podaji v prostor preigral vratarja Iñakija Peño in zadel za 2:0.

Barcelona je bila v prvem polčasu kljub izraziti posesti povsem nenevarna, v drugem pa je sprva pretila in po nespretnosti domačega vratarja Sergia Herrere znižala v 53. minuti prek Pauja Victorja.

V 71. minuti so domači po protinapadu prišli do enajstmetrovke po prekršku nad Budimirjem. Ta je sam prevzel odgovornost in ponovno vzpostavil prednost dveh golov domačih za mirnejšo končnico. V njej je v 85. minuti z močnim strelom od daleč za 4:1 zadel Abel Bretones. Ob izteku 90 minut je končni izid postavil tokratni rezervist Yamal, Ferran Torres pa je v izdihljajih srečanja zadel še vratnico.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine