Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Athletic po podaljšku prek Barcelone do superpokalne lovorike

Baski so v finalu s 3:2 presenetili katalonskega velikana. Messijeva vrnitev se je končala z izključitvijo.
Athletic je v finalu dvakrat zaostajal, a se dvakrat vrnil in tretjič osvojil lovoriko. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Athletic je v finalu dvakrat zaostajal, a se dvakrat vrnil in tretjič osvojil lovoriko. FOTO: Cristina Quicler/AFP
17. 1. 2021 | 23:51
18. 1. 2021 | 00:07
2:45
Athletic iz Bilbaa je tretjič v svoji zgodovini osvojil španski superpokal, potem ko je bil v današnjem finalu po podaljšku boljši od Barcelone s 3:2.

Katalonskemu velikanu v finalu ni pomagala niti vrnitev prvega zvezdnika Lionela Messija. Ta je imel sicer pomembno vlogo pri prvem zadetku in trikrat neuspešno streljal proti vratom, za nameček pa bil v 121. minuti izključen zaradi namernega udarca nasprotnika.

Finalni obračun se je začel zelo mirno. Na prvi strel v okvir vrat je bilo potrebno čakati vse do 26. minute, ko je Athleticov Ander Capa streljal z desne strani, Marc Andre Ter Stegen pa je žogo odbil čez gol.

Barcelona je svoj prvi strel sprožila šele v 37. minuti, z razdalje je bil neuspešen Lionel Messi. A le tri minute kasneje so Katalonci povedli. Jordi Alba je z leve strani podal pred gol, Messi je žogo prepustil Antoineju Griezmannu, ki je z močnim strelom zadel za vodstvo z 1:0.

Athletic je odgovoril po le dveh minutah nadaljevanja. Akcijo je začel Iñaki Williams, ki je žogo v visokem loku poslal v kazenski prostor, tam je Alba pozabil na Oscarja de Marcosa, ki je neovirano zadel za 1:1.


Villalibre izsilil podaljšek, Williams ga je odločil


Baski so bili zelo podjetni tudi v drugem polčasu in v 57. minuti povedli, vendar pa je bil gol Raula Garcie razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

To je Barcelona znala izkoristiti in je v 77. minuti še drugič prešla v vodstvo. Znova je bil strelec Griezmann, ki je unovčil lepo asistenco Jordija Albe in zadel iz bližine.

Ko je že kazalo na to, da bo Barcelona osvojila superpokal, je Athletic udaril v 90. minuti. Prosti strel z desne strani je izvedel Iker Muniain, obramba katalonskega velikana pa ni dobro pokrila Asierja Villalibreja, ki je žogo poslal pod prečko.

Sledil je podaljšek, v katerem se je ključni dogodek zgodil že po treh minutah. Zanj je poskrbel Iñaki Williams, ki je z roba kazenskega prostora neubranljivo streljal v levi zgornji kot Barceloninega gola in zadel s pomočjo vratnice.

Baski so prednost zadržali vse do konca podaljška, ki so ga Katalonci zaradi Messijeve izključitve končali z deseterico.


Španski superpokal, finale
Barcelona - Athletic Bilbao 2:3 (Griezmann 40., 77.; De Marcos 42., Villalibre 90., Williams 93.) *po podaljšku

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine