Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Arsenal z zmago začel novo sezono

Topničarji so za uvod z 2:1 ugnali Nottingham Forest.
Bukayo Saka je s sijajnim strelom zatresel mrežo za Arsenalovo prednost z 2:0. FOTO: David Klein/Reuters
Bukayo Saka je s sijajnim strelom zatresel mrežo za Arsenalovo prednost z 2:0. FOTO: David Klein/Reuters
Š. R., STA
12. 8. 2023 | 16:29
12. 8. 2023 | 21:00
2:36

Nogometaši Arsenala so uspešno začeli novo sezono angleškega prvenstva. V prvem kolu so na domačem štadionu premagali Nottingham Forest z 2:1 (2:0) in se tako na vrhu s tremi točkami pridružili lanskemu prvaku Manchester Cityju in lani četrtouvrščeni in vse bolj ambiciozni ekipi Newcastla.

Prvi današnji dvoboj na angleških zelenicah se je začel s polurno zamudo zaradi tehničnih težav novega sistema vstopnic, je poročal Guardian. Tik pred predvidenim začetkom je bilo namreč zunaj štadiona še okoli 30.000 navijačev.

Sam obračun pa je minil predvsem v znamenju topničarjev, ki so že do polčasa zadeli dvakrat in postavili temelje zmagi v prvem kolu. Eddie Nketiah je zadel po 26 minutah, s sijajnim strelom od daleč pa je izid prvega polčasa v 32. minuti postavil Bukayo Saka.

V drugem delu je Arsenal prav tako prevladoval, gol pa prejel po lepem protinapadu Foresta, ki ga je zaključil Taiwo Awoniyi v 82. minuti. Kljub vsemu so varovanci trenerja Mikela Artete dokaj zanesljivo zadržali prednost in osvojili tri točke.

Večerni obračun v Newcastlu so dobile domače srake. Boljše so bile od Aston Ville s 5:1. Lani četrtouvrščena ekipa Newcastla je povedla prek nove okrepitve Sandra Tonalija v šesti minuti. Izenačil je Moussa Diaby v 11. minuti, pet minut kasneje pa je Newcastle vodil po zadetku Alexandra Isaka. V drugem polčasu so končni izid postavili Isak z drugim zadetkom na tekmi v 58., Callum Wilson v 77. minuti in Harvey Barnes v 90. minuti.

Na preostalih tekmah sta se Bournemouth in West Ham razšla brez zmagovalca (1:1), Brighton je bil doma s 4:1 boljši od novega prvoligaša Lutona, Fulham je v gosteh premagal Everton z 1:0, z enakim izidom pa je bil Crystal Palace prav tako v gosteh boljši od še enega novinca Sheffield Uniteda.

Že v petek je prvak Manchester City s 3:0 ugnal Burnley tudi po zaslugi dveh golov Erlinga Haalanda.

 

 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine