Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Angležinje tretjič v velikem finalu evropskega prvenstva

Švedske nogometašice so v polfinalu v Sheffieldu visoko klonile pred gostiteljicami.
Angležinje so se takole veselile zmage nad Švedinjami. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Angležinje so se takole veselile zmage nad Švedinjami. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Š. R., STA
26. 7. 2022 | 23:21
1:42

Angleška ženska nogometna reprezentanca se je uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva, ki bo v nedeljo na Wembleyju v Londonu. Gostiteljice so v prvi polfinalni tekmi v Sheffieldu s 4:0 (1:0) premagale Švedinje. Drugi polfinalni dvoboj med Nemčijo in Francijo bo jutri v Milton Keynesu (z začetkom ob 21. uri).

Za Angležinje, ki jih vodi 52-letna Nizozemka Sarina Wiegman, so gole dosegle Bethany Mead (34.), Lucia Bronze (48.), Alessia Russo (68.) in Francesca Kirby (77.). Polfinalno tekmo si je na štadionu Bramall Lane v Sheffieldu ogledalo 28.624 gledalcev.

Otočanke so se tako veselile pete zmage na letošnjem turnirju. V skupinskem delu tekmovanja so ugnale Avstrijo z 1:0, Norveško z 8:0 in Severno Irsko s 5:0, v četrtfinalu pa po podaljških še Španijo z 2:1.

Anglija se je po današnji polfinalni zmagi nad Švedsko tretjič uvrstila v finale evropskega prvenstva. Na premiernem zaključnem turnirju stare celine 1984 je bila od nje boljša Švedska, na Finskem 2009 pa Nemčija, sicer osemkratna evropska prvakinja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine