Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Angleži bodo glasovali o ukinitvi sistema VAR

Klubi angleške nogometne premier league bodo 6. junija glasovali o morebitni ukinitvi videotehnologije VAR.
Klubi angleške premier league bodo 6. junija glasovali o morebitni ukinitvi videotehnologije VAR. FOTO: Lee Smith/Reuters
Klubi angleške premier league bodo 6. junija glasovali o morebitni ukinitvi videotehnologije VAR. FOTO: Lee Smith/Reuters
Š. R., STA
15. 5. 2024 | 20:00
15. 5. 2024 | 22:21
1:37

Klubi angleške nogometne premier league bodo 6. junija glasovali o morebitni ukinitvi videotehnologije VAR na tekmah od prihodnje sezone naprej, je poročal britanski BBC in dodal, da to spremembo predlaga Wolverhampton. O potencialni ukinitvi VAR bo glasovalo 20 klubov na skupščini, Wolverhampton je namreč tudi uradno dal zahtevo vodstvu najboljše angleške lige.

Pri Wolverhamptonu trdijo, da so VAR sicer uvedli v dobri veri in z dobrimi nameni, a da je prinesel številne nenamerne negativne posledice, ki škodijo odnosu med navijači in nogometom. VAR so uvedli leta 2019, da bi pomagal sodnikom pri pomembnih odločitvah, vendar se je v tej sezoni zgodil niz kontroverznih incidentov, so zapisali pri BBC.

Vodstvo lige podpira pomoč tehnologije

»Cena, ki jo plačamo za majhno povečanje točnosti odločitev, je v nasprotju z duhom naše igre,« so zapisali pri Wolverhamptonu. Vodstvo lige je poudarilo, da sprejema zaskrbljenost zaradi VAR, toda v popolnosti podpira tehnologijo in bo s sodniško organizacijo delalo na izboljšavah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine