Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ameriški mogotec zadnja ovira za arabski naskok na Marseille z Zizoujem

Legendarni Zinedine Zidane je že sprejel odločitev o vrnitvi v trenersko posel, a čaka še na zamenjavo lastnikov pri slavnemu klubu iz Provanse.
Zinedine Zidane se je leta 2021 prostovoljno umaknil v začasni pokoj. FOTO: Handout Reuters
Zinedine Zidane se je leta 2021 prostovoljno umaknil v začasni pokoj. FOTO: Handout Reuters
G. N.
29. 9. 2023 | 14:00
2:13

Na jugu Francije v Provansi so nogometne strasti vselej največje. Tudi v teh dnevih so se razplamtele. Italijan Gennaro Gattuso se namreč še pošteno ni seznanil z igralci in vodstvom Marseilla, nad njim že bedi duh Zinedina Zidana. Sloviti Zizou je po dveh letih brez službe privolil v vrnitev v trenerske vode in je tudi že izbral klub. Po poročanju francoskih medijev se je 51-letni Zidane že o vsem dogovoril z vlagatelji iz Savdske Arabije. A težava je v tem, da oni še nimajo kluba. Njihova tarča je francoski velikan in nekdanji Zidanov klub Marseille, kjer je legenda.

Prvi francoski evropski klubski prvak se je na začetku sezone znašel v hudi krizi in je že zamenjal trenerja. Španec Marcelino je odšel prostovoljno po hudih pritiskih navijačev, ki jih je še najbolj razkačilo slovo v kvalifikacijah za ligo prvakov po porazu proti »slovenskemu« Panathinaikosu.Le Gattuso je bil tako »nor«, da je bil pripravljen voditi Marseille. V minuli sezoni ga je uspešno vodil Hrvat Igor Tudor.

Italijan Gennaro Gattuso (desno) je od Španca Marcelina prevzel trenerske vajeti pri Marseillu. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
Italijan Gennaro Gattuso (desno) je od Španca Marcelina prevzel trenerske vajeti pri Marseillu. FOTO: Nicolas Tucat/AFP

Zidanova vrnitev bo mogoča le, če bo lastnik kluba Frank McCourt privolil v prodajo, česar pa ameriški mogotec in filantrop, ki je med drugim lastnik slavnega bejzbol kluba Los Angeles Dodgers in maratona v Los Angelesu, še zlepa ne namerava narediti. Arabci v Marseillu vidijo priložnost, kot so jo v Angliji v Newcastlu, ki se je z njihovim prihodom takoj zavihtel med najboljše klube in v tej sezoni igra tudi v ligi prvakov. Zidane je od Arabcev dobil tudi zagotovila, da bo imel na voljo 300 milijonov evrov za oblikovanje moštva po svoji volji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine