Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Aluminij pustil Olimpijo na vrhu le tri ure

Olimpija v prvi današanji tekmi 8. kola 1. SNL v Sežani premagala Tabor z 2:1 in se je le za tri ure zavihtela na vrh lestvice, saj je Aluminij v večernem derbiju ugnal Muro z 2:0.
Ljubljančani so po hudem boju z desetimi igralci, potem ko je bil v 78. minuti izključen Tomislav Tomić (levo), le prišli do pete prvenstvene zmage. Kapetan Mure Alen Kozar (desno) pa je prvič v sezoni okusil grenkobo poraza. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Ljubljančani so po hudem boju z desetimi igralci, potem ko je bil v 78. minuti izključen Tomislav Tomić (levo), le prišli do pete prvenstvene zmage. Kapetan Mure Alen Kozar (desno) pa je prvič v sezoni okusil grenkobo poraza. FOTO: Mavric Pivk/Delo
31. 8. 2019 | 22:23
31. 8. 2019 | 22:37
6:22
Olimpija je bila na vrhu lestvice v 1. slovenski nogometni ligi le tri ure. V Sežani je z 2:1 premagala zelo žilav in neugoden Tabor, potem ko je zadnje četrt ure igrala z desetimi možmi po izključitvi Tomislava Tomića. Večerni derbi nepremaganih v Kidričevem pa je prinesel obilo veselja v tabor Aluminija. Z zmago z 2:0 proti Muri si je povrnil vrh lestvice.

Aluminij je s preverjenim receptom strl še soboški oreh, peto ligaško zmago je prinesla čvrsta in disciplinirana igra v obrambi ter spretnost in učinkovitost. Gostitelji so redko prihajali pred tekmečeva vrata, a takrat ko so, je bilo nevarno. Tudi zadevali so v najboljšem možnem  trenutku. Matic Vrbanec je za 1:0 zadel v 40. minuti po strelu pod prečko s 6 m in lepi povratni podaji s peto Anteja Živkovića.

Dejan Petrović (levo) je bil znova eden od ključnih mož kidriškega moštva. FOTO: Tadej Regent/Delo
Dejan Petrović (levo) je bil znova eden od ključnih mož kidriškega moštva. FOTO: Tadej Regent/Delo


Sobočani so ves drugi polčas pletli mrežo okoli domačih vrat, toda zadeli so še drugič Kidričani. Komaj 17-letni David Flakus Bosilj (roj. 1. februarja leta 2002) je po hitrem nasprotnem napadu na levi strani poskusil s podajo v sredino. Na nesrečo gostov je Matic Maruško pri poskusu blokiranja podaje žogo tako zadel, da je preletela vratarja Matka Obradovića in končala v mreži.

»Še ena težka tekma. Znova so odločile disciplina, požrtvovalnost, zbranost. Lepo je biti na vrhu, ampak mi gremo iz tekme v tekmo. Hitro se bomo morali spustiti na tla,« je za Planet TV povedal domači trener Slobodan Grubor.

Najboljšega strelca 1. SNL Predraga Sikimića (desno) so zeleno-beli branilci uspešno ustavili. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Najboljšega strelca 1. SNL Predraga Sikimića (desno) so zeleno-beli branilci uspešno ustavili. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Ljubljančani so trpeli z desetimi


Sežanci so z golom Stefana Stevanovića v 18. minuti celo prišli v vodstvo. Ljubljančani so deset minut pozneje že izenačili, po podaji Marka Putinčanina z leve strani je Luka Menalo z glavo premagal mladega vratarja Ariana Renerja. Olimpija je popoln zasuk izpeljala v 57. minuti. Podajo Stefana Savića je z bližine v svoj peti gol v sezoni spremenil Ante Vukušić.



Ljubljančani so se za peto zmago pošteno znojili in še bolj živcirali. Še posebej v zaključnem delu tekme. Tomić je v 78. minuti nasedel izzivanju Stjepana Babića, ki ga je, potem ko ga je obšel, potegnil za vrat, on pa je iz jeze zamahnil z roko in zadel tekmečevo glavo. Ker je Tomić že imel rumeni karton, je zelo nezanesljivi glavni sodnik Nejc Kajtazović (pokazal je osem rumenih kartonov) ljubljanskemu motorju v zvezni vrsti pokazal drugi rumeni karton.

»Morda vsi pričakujejo preveč od nas, ampak ta zmaga je bila velika,« je po sežanskih peklenskih 95 minut tekme za RTV Slovenija povedal trener Olimpije Safet Hadžić.  
 

Aluminij : Mura 2:0 (1:0)


Športni park, gledalcev 1500, sodnik Mitja Žganec (Ljubljana), David Šmajc (Ljubljana).

Strelca: 1:0 – Vrbanec (Živković, 40), 2:0  – Maruško (90, avt).

Aluminij: Kovačić, Ploj, Kontek, Martinović, Jakšić, Petrovič, Vrbanec, Leko, Matjašič, Krajnc (od 79. Pantalon), Živković (od 86. Flakus-Bosilj).

Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Kous, Šporn (od 61. Kouter), Kozar, Karničnik (od 68. Mulić), Horvat (od 78. Bubnjar), Bobičanec, Maroša.


CB24 Tabor : Olimpija 1:2 (1:1)


Štadion Rajko Štolfa, gledalcev 1500, sodnik Nejc Kajtazović (Kranj).

Strelci: 1:0 – Stevanović (Bongongui, 18), 1:1 – Menalo (Putinčanin, 28), 1:2 – Vukušić (57).

CB24 Tabor: Rener, Ristić, Azinović, Zebić, Salkić, S. Babić, M. Babić (od 45. Sever), Mihaljević (od 86. Milošev), Bongongui, Stevanović (od 80. Stančič), Sikimić.

Olimpija: Vidmar, Jurčević, Bagnack, Samardžić, Andrejašič (od 82. Šme), Tomić, Putinčanin, Savić (od 89. Kregar), Menalo, Čekiči (od 71. Valenčič), Vukušić.
 


Bravo : Triglav 1:0 (0:0) v petek


Jutri:


Celje – Rudar 18.00

Domžale – Maribor 20.10


Vrstni red: Aluminij 18, Olimpija 17, Celje in Mura po 12, CB24 Tabor 10, Maribor 9, Bravo 8, Triglav 6, Rudar 4, Domžale 3.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine