Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ajax na Danskem brez enajsterice okuženih

Če na zadnjem testu ne bo pozitivnih, se bodo nizozemskemu nogometnemu prvaku v zadnjem trenutku lahko pridružili tudi zavrnjeni igralci.
Trener Ajaxa Erik Ten Hag (desno) in branilec Perr Schuurs sta med srečneži, ki jih koronavirus še ni ujel. FOTO: Henning Bagger/AFP
Trener Ajaxa Erik Ten Hag (desno) in branilec Perr Schuurs sta med srečneži, ki jih koronavirus še ni ujel. FOTO: Henning Bagger/AFP
G. N.
3. 11. 2020 | 09:08
1:33
Enajst igralcev prvega moštva je bilo na zadnjem testu okuženih z virusom sars-cov-2, zato je nogometna odprava Ajaxa v Danski Midtjylland, kjer bo nizozemski prvak igral tretjo tekmo lige prvakov v skupini D, dopotovala le s sedemnajstimi nogometaši, med njimi z le enim vratarjem, Kjell Scherpen.

Na seznamu potnikov ni članov prve enajsterice Dušana TadićaRyana Gravenberca, Andrea Onane in Davyja Klaasena

Ajax in trener Erik ten Hag sta se soočila še z dodatno težavo, ker so nekaterim igralcem, ki bi lahko igrali, zavrnili vstop na Dansko. Toda za Ajax je še nekaj možnosti, da bi tik pred tekmo dobil okrepitve v igralcih. Tisti, ki so bili zavrnjeni zaradi zdravstvenega protokola in bodo na današnjem zadnjem testu negativni, se bodo lahko v zadnjem trenutku pridružili moštvu na Danskem.

Ajax je na prvih dveh tekmah lige prvakov osvojil vsega eno točko, zato je današnja tekma zanj tako rekoč odločilna v boju za prvo ali drugo mesto v skupini, ki vodi v izločilni del tekmovanja lige prvakov. Na vhu skupine je Liverpool z dvema zmagama, Atalanta z Josipom Iličićem, ki bo gostila Liverpool, pa ima štiri točke.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine