Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

1. SNL: Ivković popeljal Maribor na +9

Državni prvaki, nogometaši Olimpije, so na gostovanju v Kidričevem proti Aluminiju izgubili s kar 2:6, Maribor pa je premagal Domžale z 2:1. 
Velike zmage v Kidričevem zlepa ne bodo pozabili. FOTO: Tadej Regent/Delo
Velike zmage v Kidričevem zlepa ne bodo pozabili. FOTO: Tadej Regent/Delo
N. Gr.
1. 12. 2018 | 15:19
1. 12. 2018 | 21:24
2:10
Še minuli konec tedna je imela Olimpija v Stožicah proti Muri do sredine drugega polčasa vse niti igre v svojih rokah, vodili so z 2:0, nato pa vodstvo zapravili in zadovoljiti so se morali s točko proti Prekmurcem. Tokrat so gostovali v Kidričevem pri Aluminiju, ki je presenečenje sezone v prvi ligi, vseeno pa nihče ni pričakoval, da bodo zmagali s kar 6:2. 

Domačini so povedli že v tretji minuti preko Horvata, a je v 15. minuti Putinčanin izenačil. Leko je z dvema zadetkoma do polčasa Aluminiju zagotovil lepo prednost, stvari so se za Olimpijo še poslabšale v sodnikovem dodatku prvega dela, ko je rdeči karton prejel Macky Bagnack.

Tudi z igralcem manj se Olimpija ni predala in Stefan Savić je v 52. minuti poskrbel za žarek upanja, ko je znižal na 3:2, nato pa je že tri minute kasneje Francesco Tahiraj spet zatresel mrežo Olimpije in upanja Ljubljančanov je bilo konec. Za končnih 6:2 in izjemno zmago Aluminija sta zadela še Kranjc in Petrović. 
 

Mariborčani dobili derbi kola


V najbolj zanimivem srečanju 18. kola državnega prvenstva je Maribor gostoval v Domžalah, tekmo pa so bolje začeli domačini. V vodstvo jih je v peti minuti popeljal Adam Gnezda Čerin, slabih 15 minut kasneje je Maribor izenačil z zadetkom Jana Mlakarja. V zaključku prvega polčasa so imeli Štajerci še dve odlični priložnosti, najbližje zadetku je bil Denis Klinar, a je Gregor Sikošek žogo izbil z golove črte. 

V drugem delu je bil Maribor nekoliko bolj nevaren, zmago pa jim je s svojim petim zadetkom v letošnji sezoni priboril branilec Saša Ivković. Po novem spodrsljaju Olimpije imajo zdaj vijolični pred večnimi tekmeci iz Ljubljane že devet točk prednosti. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine