Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zmaji pred očmi Luke Dončića do nove lovorike

Košarkarji Cedevite Olimpije so v superpokalu po hudem boju vendarle premagali igralce Krke.
Košarkarji Cedevite Olimpije so se veselili nove lovorike. FOTO: Cedevita Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpije so se veselili nove lovorike. FOTO: Cedevita Olimpija
M. Š., STA
17. 9. 2021 | 23:45
2:44
Košarkarji Cedevite Olimpije so si priigrali že svoj jubilejni deseti superpokal. Za novo lovoriko so pred očmi zvezdnika Luke Dončića z 78:71 (58:52, 34:36, 22:16) premagali igralce Krke.

Gledalci niso videli posebno kakovostne košarke, moštvi sta namreč še daleč od želene forme. Veliko je bilo napak, zgrešenih metov. Dvoboj je bil sicer izenačen od začetka do konca, Ljubljančani pa so odpor Novomeščanov strli šele v zadnjih dveh minutah.

Tekmo je predvsem po zaslugi razpoloženega Zacha Augusta, ki je z atraktivnim zabijanjem poskrbel za vodstvo 17:10, bolje začela Olimpija. Šest točk prednosti so imeli državni prvaki, ki so napake in zgrešene mete nadomeščali s skokom. A samo ta je bil premalo, da bi Ljubljančani na odmor odšli s prednostjo.

Bojeviti Dolenjci, ki jih je prvič v vodstvo popeljal Jan Kosi (32:31), so ves čas dihali za ovratnik Ljubljančanom, Leon Stergar pa je 27 sekund pred koncem polčasa poskrbel za prednost Krke (36:34). V tretji četrtini so nato državni prvaki povedli za šest točk, ekipi pa sta se še naprej menjavali v dobrih in slabih trenutkih.

V zadnji četrtini je tudi za Krka vodila za štiri točke, z meti za tri točke pa je pri Dolenjcih blestel Rok Stipčević. O zmagi je odločila končnica, še minuto in 52 sekund pred koncem so Novomeščani zaostajali za vsega dve točki, nato pa sta Jacob Everse Pullen in Jaka Blažič dosegla nekaj košev, ki so prinesli zmago in superpokal Olimpiji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine