Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Željka Obradovića bi lahko zamenjal Igor Kokoškov

Fenerbahče naj bi slovitega srbskega trenerja nadomestil z njegovim rojakom.
Igor Kokoškov je pred tremi leti popeljal slovensko reprezentanco do zlate kolajne na evropskem prvenstvu. FOTO: Ozan Kose/AFP
Igor Kokoškov je pred tremi leti popeljal slovensko reprezentanco do zlate kolajne na evropskem prvenstvu. FOTO: Ozan Kose/AFP
2. 7. 2020 | 20:58
2. 7. 2020 | 20:58
1:47
Igor Kokoškov, selektor slovenske košarkarske reprezentance ob njenem velikem zmagoslavju na evropskem prvenstvu 2017, bo po več kot dvajsetih letih najverjetneje znova deloval v evropski klubski košarki. V Istanbulu, kjer je z Goranom Dragićem, Luko Dončićem in drugimi asi osvojil zlato kolajno na eurobasketu, naj bi po pisanju številnih tujih medijev prevzel vodenje Fenerbahčeja.

Na mestu glavnega trenerja bi v tem primeru nasledil rojaka Željka Obradovića. Turški klub naj bi z 48-letnim Srbom, ki je trenutno pomočnik trenerja v moštvu Sacramento Kings v ligi NBA in selektor srbske izbrane vrste, sklenil triletno pogodbo.
 

Obradović na daljši počitek


Kokoškov je leta 2004 osvojil šampionski prstan v ligi NBA v vlogi pomočnika Larryja Browna pri Detroitu, v letih 2004 in 2005 pa je bil pomočnik Željka Obradovića na klopi Srbije in Črne gore. V letih 2008-2015 je vodil gruzinsko reprezentanco, lani novembra pa je prevzel vodenje izbrane vrste svoje domovine. Pred sezono 2018/19 je postal prvi Evropejec v vlogi glavnega trenerja v ligi NBA, ko je prevzel vodenje moštva Phoenix Suns, a je bil na tem mestu le eno sezono.

Željko Obradović je na klopi Fenerbahčeja sedel od leta 2013, zdaj pa si bo, kot pravi, privoščil enoletni premor.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine