Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zagklis prepričan, da bodo na OI tudi košarkarji NBA

Generalni sekretar Mednarodne košarkarske zveze verjame, da bo na igrah v Tokiu sodelovali tudi igralci iz najmočnejše lige na svetu.
Sezona lige NBA se bo zaključila tik pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu. FOTO: Kyle Terada/Usa Today Sports
Sezona lige NBA se bo zaključila tik pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu. FOTO: Kyle Terada/Usa Today Sports
M. Ž., STA
17. 12. 2020 | 09:52
1:47
Generalni sekretar Mednarodne košarkarske zveze (FIBA) Andreas Zagklis je na virtualnem srečanju z mediji izrazil prepričanje, da bodo na olimpijskih igrah sredi prihodnjega leta v Tokiu nastopili tudi košarkarji severnoameriške košarkarske lige NBA, ki se bo zaključila tik pred začetkom iger.

»Imeli smo sestanke tako z vodstvom lige NBA kot z združenjem igralcev NBPA. Vodstvo lige NBA razume, kako pomembno je, da se sezona zaključi pred olimpijskimi igrami. Prepričani smo, da bomo imeli na OI vse najboljše košarkarje sveta, tudi iz NBA, in v Fibi smo s tem zelo zadovoljni,« je izpostavil Zagklis.

Skrajšana sezona najmočnejše košarkarske lige na svetu se bo začela 22. decembra in se se z rednim delom zaključila 16. maja, med 22. majem in 22. julijem bo sledila končnica. Če bo prvak NBA znan šele po odločilni sedmi tekmi, se bo to torej zgodilo 22. julija, dan pred slovesnim odprtjem OI v japonski prestolnici, in tri dni pred začetkom olimpijskega košarkarskega turnirja.

Zagklis je dejal, da so prav zato olimpijske kvalifikacije premaknili na poznejši termin, med 22. junijem in 4. julijem: »Menimo, da bo zato že za te kvalifikacije reprezentancam na voljo 85 odstotkov igralcev NBA,« je dodal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine