Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Virus vse bliže Luki Dončiću

Po zmagi v Denverju je bil pri Dallasu en pozitiven test na koronavirus, zaradi česar so tam ostali trije košarkarji teksaškega moštva.
Virus sars-cov-2 je že ujel tudi moštvo Dallasa, a za zdaj še ne prvega zvezdnika Luke Dončića. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports.
Virus sars-cov-2 je že ujel tudi moštvo Dallasa, a za zdaj še ne prvega zvezdnika Luke Dončića. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports.
G. N., STA
9. 1. 2021 | 08:02
9. 1. 2021 | 14:47
3:35
Dallas je zašel v težave. Po dvoboju v Denverju je bil v košarkarskem moštvu Luke Dončića en pozitiven test na koronavirus, zaradi česar so pred jutrišnjo tekmo proti Orlandu tam ostali trije igralci – Jalen Brunson, Dorian Finney-Smith in Josh Richardson. Ni pa znano, kdo od igralcev je bil pozitiven, vsi trije pa so igrali. Zaradi bolezni že pred tem v Denver ni odpotoval Trey Burke, ki pa po poročanju ameriških medijev ni zbolel za covidom-19.

Veliko težav imajo tudi pri Philadelphii, kjer je zaradi covida-19 in preverjanja stikov za današnjo tekmo proti Denverju vprašljivih kar sedem igralcev.

V današnjih tekmah NBA je Golden State po velikem preobratu s 115:105 premagal Los Angeles Clippers v rednem delu severnoameriške košarkarske lige NBA. Prvak v letih 2015, 2017 in 2018 je doma proti Los Angeles Clippers zaostajal večino dvoboja. V prvi četrtini že za 17 točk, 15 minut pred koncem pa kar za 22 točk, nato pa se jim je v napadu ustavilo.

Z delnim izidom 52:20 je Golden State izpeljal zasuk za veliko zmage. Blestel je Stephen Curry, ki je dosegel 38 točk (met za tri 14:9) in zbral še 11 asistenc. Še 50. v karieri je zadel najmanj 8 trojk na tekmi, najbližji mu je v tem pogledu James Harden z 21.

Prvi zvezdnik moštva Golden State Stephen Curry je bil znova izjemno razpoložen in je bil ključni mož zasuka za zmago proti LA Clippers. FOTO: Cary Edmondson/Usa Today Sports
Prvi zvezdnik moštva Golden State Stephen Curry je bil znova izjemno razpoložen in je bil ključni mož zasuka za zmago proti LA Clippers. FOTO: Cary Edmondson/Usa Today Sports


Uspešnejše je bilo drugo moštvo iz Los Angelesa. Prvaki Lakers so v domači dvorani brez Anthonyja Davisa tesno ugnali Chicago s 117:115. LeBron James je dosegel 28 točk, dodal je še po sedem skokov in podaj. Lakers so v zadnji četrtini vodili že za 12 točk, bike pa je v igri držal predvsem Zach LaVine, ki se je ustavil pri 38 točkah.

V Detroitu je po podaljšku s 110:115 doživel drugi poraz Phoenix.

Utah Jazz je presenetil lansko najboljše moštvo rednega dela Milwaukee s 131:118. Za Bucks sta Giannis Antetokounmpo in Khris Middleton dosegla 35 oz. 31 točk, a tudi to ni pomagalo v boju z Donovanom Mitchellom (32) in ostalimi razpoloženimi tekmeci.

Sedmič v sezoni je zmagal Boston. Celtics so doma ugnali Washington s 116:107. Znova je blestela naveza Jayson Tatum in Jaylen Brown, ki je dosegla 59 od skupno 116 točk pri domačih. Tatum dosegel 32 točk, Brown 27.

V dvoboju edinih bratov, ki sta bila doslej izbrana med prvimi petimi na naboru v ligi NBA, se je zmage veselil LaMelo Ball. Z 12 točkami, 10 skoki in devetimi podajami je pomagal Charlotte do zmage proti New Orleans, za katere igra Lonzo Ball (5 točk).

Zmag so se veselili še Oklahoma, Houston , Memphis in Toronto. Memphis je doma premagal oslabljeno moštvo Brooklyna brez prvih zvezdnikov Kevina Duranta in Kyrieja Irvinga s 115:110.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine