Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V Trentu bitka čvrstih obramb

Cedevita Olimpija z neporaženim v evropskem pokalu
Kendrick Perry (desno) je s povprečjem 18 točk prvi strelec Ljubljančanov v Evropi. FOTO: Cedevita Olimpija
Kendrick Perry (desno) je s povprečjem 18 točk prvi strelec Ljubljančanov v Evropi. FOTO: Cedevita Olimpija
20. 10. 2020 | 06:00
3:37
Ljubljana – Leto 2020 je košarkarjem Cedevite Olimpije prineslo malo dobrih vesti, toda pred drevišnjo tekmo 4. kola evropskega pokala v Trentom so le dobili eno. Izvršni odbor delničarjev organizacije ECA je potrdilo spremembo pravilnika evrolige in evropskega pokala, po kateri se jim je izbrisal poraz brez boja s turškim Bursasporjem, ker zaradi odrejene karantene niso mogli na stožiško igrišče. Dvoboj z zadnjeuvrščenim v skupini D bodo odigrali naknadno, danes pa bodo poskusili izkoristiti motivacijsko injekcijo v soočenju z vodilnim.

Ob pogledu na rezultate Trenta v tej sezoni se hitro spomnimo na Gran Canario, ki so jo Ljubljančani pred enim tednom ugnali s 84:68. Tudi Italijani so bili doslej veliko uspešnejši na mednarodni sceni (3:0) kot v domači ligi (1:3). Medtem ko so v Evropi v gosteh ugnali Bursaspor (93:86) in Nanterre (71:65) ter doma Promitheas s 78:51, so v DP dočakali prvo zmago šele na nedeljskem gostovanju v Pesaru (71:57) s 17 točkami krila/krilnega centra Luka Maya in 15 centra JaCoreyja Williamsa, ki sta med najboljšimi strelci moštva tudi v evropskem pokalu; prekaša ju le nizki branilec Gary Browne s povprečjem 14,3 točke, 4,7 skoka in 8 asistenc.
 

Browne največja nevarnost


Zanimivo je, da je Trento nanizal tri zmage v evropskem pokalu s šele 16. napadalnim povprečjem med vsemi 24 moštvi (80,7), zato pa ima drugo najboljšo obrambo (67,3). Košarkarje Cedevite Olimpije torej čaka težko delo pri napadalnih akcijah, ne nazadnje je njihovo dosedanje strelsko povprečje 80 točk le 18. v evropskem pokalu, pri defenzivnih nalogah (povp. 74) pa so peti.

»Trento ima izredno atletsko moštvo, ki vrhunsko igra v obrambi. Njegovi aduti dobro tečejo, šesterica Američanov pa se želi dokazati. Od posameznikov je potrebno izpostaviti odličnega Browna, v prejšnji sezoni je nosil dres Darušafake. Dobro smo se pripravili na tekmo, zavedamo se, da se nam bodo ponujale priložnosti, ki jih bomo morali izkoristiti, in da imamo potrebno kakovost. Upamo, da se bomo domov vrnili z novo zmago,« ocenjuje Olimpijin trener Jurica Golemac.

Trento se je doslej dvakrat pomeril z Ljubljančani v evropskem pokalu 2015/16, ko je obakrat zmagala domača zasedba. Italijani so se nato uvrstili celo v polfinale, kar je največji mednarodni uspeh šele leta 1995 ustanovljenega kluba.

Pari 4. kola v skupini D, danes: Trento – Cedevita Olimpija (20); sreda: Promitheas – Nanterre (18.15), Bursaspor – Gran Canaria (19); vrstni red: Trento 3:0, Gran Canaria 2:1, Cedevita Olimpija 1:1, Nanterre in Promitheas po 1:2, Bursaspor 0:2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine