Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V »slovenskem« derbiju z napako Dončić streljaj od trojnega dvojčka (VIDEO)

Košarkarji Miamija, še vedno brez Gorana Dragića, so bili na gostovanju s 112 : 101 boljši od Dallasa.
Luka Dončić je vse bolj oddaljen od izločilnih bojev. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
Luka Dončić je vse bolj oddaljen od izločilnih bojev. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
14. 2. 2019 | 06:14
14. 2. 2019 | 09:44
3:44
Dallas – Tik pred odmorom za skorajšnjo tekmo vseh zvezd (All-Star) košarkarske lige NBA so gledalci lahko spremljali dvoboj moštev s slovenskim pridihom, toda z napako. V majici gostov iz Miamija namreč ni nastopil Ljubljančan Goran Dragić, ki je moral tik pod božično-novoletnimi prazniki pod nož, zdaj pa okreva po opravljeni artroskopiji desnega kolena. Zdravniki so mu tedaj napovedali dvomesečni prisilni počitek in vrnitev tik pred obračunom vseh zvezd, vendar pa sinočnjega »slovenskega« derbija žal še ni ujel.


Odločilna tretja četrtina


Kljub temu je njegov Miami na gostovanju pred 20.364 gledalci v dvorani American Airlines Center odčital lekcijo Dallasu in ga odpravil s 112:101, do zmage pa se je dokopal z izjemno tretjo četrtino. Dotlej sta se namreč moštvi še menjavali v vodstvu, gostitelji pa so imeli tik pred glavnim odmorom po doseženih devetih zaporednih točkah tudi najvišjo prednost na tekmi (+6), ko je bilo na semaforju 58:52. Toda odgovor Vročice je bil silovit, z delnim izidom 12:0 v tretjem delu je namreč tehtnico dokončno nagnila na svojo stran.


Šest izgubljenih žog


Znova pa je bil med najopaznejšimi na parketu ljubljanski čudežni deček Luka Dončić, ki ga je ena sama asistenca ločila do četrtega trojnega dvojčka v sezoni (oziroma v zadnjih enajstih obračunih). Ni bil sicer najboljši strelec poraženega moštva – to je bil Tim Hardaway Jr. z 20 točkami –, imel je slab met iz igre, a je kljub temu prispeval le malenkost manj od povprečja sezone, 18 točk (prosti meti 5:7, za dve 2:8, trojke 3:9), primaknil pa še dvanajst skokov in devet podaj ter si privoščil šest izgubljenih žog, kar je izenačenje njegovega neslavnega rekorda v sezoni.


Že do polčasa 14 točk


Na parketu je Luka prebil 33 minut, bil pa je razigran že v uvodni četrtini, ko je dosegel sedem točk, od tega pet zapored. V drugi je bil enako učinkovit, dišalo je po tem, da se bo ob koncu dvoboja približal 30 točkami, vendar je v drugem polčasu dodal le še štiri. Tik pred glavnim odmorom je dvakrat osmešil svoja čuvaja in tekmečevo obrambo ter zadel odlični trojki, na tribunah so tedaj zaplapolale tudi slovenske zastave. V zmagovitem moštvu sta bila sicer najučinkovitejša veteran Dwyane Wade z 22 in Dion Waiters z 20 točkami.

Luka Dončić se je spet spogledoval s trojnim dvojočkom. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Luka Dončić se je spet spogledoval s trojnim dvojočkom. FOTO: Ronald Martinez/AFP


Enotedenski premor


Miami se je tako spet povzpel na mesta, ki še vodijo v izločilne boje. Trenutno je mejni osmi na razpredelnici vzhoda z enakim izkupičkom kot devetouvrščeni Detroit (26 zmag v 56 dvobojih), tolikokrat je bila uspešna tudi deseta ekipa Orlanda, ki pa je zbrala dve tekmi več. Dallasu kaže slabše, na dvanajstem mestu zahoda je namreč šest zmag oddaljen od moštva Los Angeles Clippers, ki pa ima dve odigrani tekmi več. Nov izziv Dončića in soigralce čaka šele po premoru, čez devet dni, ko bodo gostili drugouvrščeni Denver. Vročica, ki je sinoči prekinila niz treh zaporednih porazov, bo dan prej gostovala pri peti Philadelphii.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine