Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Že dvanajsti Dončićev dvojni dvojček v sezoni (VIDEO)

Košarkarji Dallasa so bili nemočni (104:120) na gostovanju pri Houstonu, pri katerem je spet blestel James Harden.
Luka Dončić je prodiral mimo Chrisa Paula, oba sta se veselila dvojnih dvojčkov. FOTO: Troy Taormina/Reuters
Luka Dončić je prodiral mimo Chrisa Paula, oba sta se veselila dvojnih dvojčkov. FOTO: Troy Taormina/Reuters
12. 2. 2019 | 06:27
12. 2. 2019 | 06:43
4:36
Houston – Na eni strani je stal najučinkovitejši mož košarkarske lige NBA, karizmatični bradati zvezdnik James Harden, edini s povprečjem več kot 30 doseženih točk na tekmo (36,6). Na drugi strani je bil vzhajajoči biser in še dva tedna najstnik Luka Dončić, ki mu že, čeprav se s tem ne strinja, pišejo biografijo. Oba sta bila tudi v medsebojnem dvoboju, v katerem je Houston pred 18.055 gledalci v domači dvorani Toyota Center s 120:104 odpravil zasedbo Dallasa, najuspešnejša moža na parketu.


Pet izgubljenih žog


Pa čeprav sta oba precej grešila z razdalje. Harden je bil celo nekoliko manj pri metu kot običajno in je prispeval 31 točk (prosti meti 7:7, za dve 3:6, trojke 6:17), osem skokov, sedem podaj in kar pet ukradenih žog v 36 minutah na parketu. Dončić je bil v igri še tri četrt minute dlje in se v tem času razveselil dvojnega dvojčka, že dvanajstega v sezoni, za 21 točk (prosti meti 5:9, za dve 5:8, trojke 2:9), deset skokov in osem asistenc, privoščil pa si je tudi pet izgubljenih žog.


Deset točk že v prvi četrtini


Harden je – kljub poškodbi leve rame v sobotnem obračunu z Oklahomo – že tridesetič zapovrstjo presegel mejo tridesetih doseženih točk. Ljubljanski najstnik, ki ga konec tedna čaka nastop na ekshibicijski tekmi vzhajajočih zvezd lige NBA, pa je polovico vseh svojih točk, kar deset, nabral že v prvi četrtini, pa čeravno jo je zaključil z dvema zgrešenima trojkama v zadnje (malo več kot) pol minute. V preostalih treh četrtinah je prispeval še štiri, pet oziroma dve točki, s čimer je rahlo presegel svoje povprečje v sezoni (20,8 točke).


23 trojk Houstona


Moštvi sta se sicer udarili že tretjič v sezoni, prvič se je dvoboj razpletel po željah Houstona, ki je po izenačeni uvodni četrtini prevzel vajeti v svoje roke v drugem delu, v katerem vodstva ni več izpustil iz rok, z delnim izidom 11:0 pa se je tudi dokopal do udobnejše prednosti (50:34), ki jo je po glavnem odmoru še oplemenitil na +21. Dallas bližje kot na devet točk zaostanka (dvakrat v zadnji četrtini) ni več mogel priti. Gostitelji so zadeli kar 23 trojk iz šestdesetih poskusov.

Luka Dončić je bil vnovič prvi Dallasov strelec. FOTO: Troy Taormina/Reuters
Luka Dončić je bil vnovič prvi Dallasov strelec. FOTO: Troy Taormina/Reuters


V četrtek z Miamijem


V zmagovalni vrsti, ki drži peto mesto na razpredelnici zahodne konference, je rezervist Gerald Green prispeval 19 točk, Chris Paul pa se je veselil dvojnega dvojčka za 17 točk in 11 asistenc. Pri poražencih, ki so na enajstem mestu zahoda od mejnega osmega mesta oddaljeni štiri zmage, ob Dončiću ni bilo razpoloženega moža na parketu, Jalen Brunson je zmogel 13 točk, od tega tri trojke. Zdaj moštvo Dallasa v noči na četrtek čaka težko pričakovani domač obračun s še eno »slovensko« zasedbo Miamija, v kateri pa poškodovani Goran Dragić še vedno ne igra.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine