Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

V prihodnost z Dončićem in Sekulićem, a nujno tudi z mladimi

Slovenska reprezentanca je imela obilo smole ob osvojitvi sedmega mesta na svetovnem prvenstvu, odslej ne bo šlo brez sveže krvi.
Zadnji pozdrav slovenskih košarkarjev pred vrnitvijo v domovino. FOTO: Lisa Marie David/Reuters
Zadnji pozdrav slovenskih košarkarjev pred vrnitvijo v domovino. FOTO: Lisa Marie David/Reuters
10. 9. 2023 | 17:17
10. 9. 2023 | 17:40
5:02

V nadaljevanju preberite:

Zmaga nad Italijo (89:85) za sedmo mesto in izenačenje najboljšega dosežka slovenskih košarkarjev na svetovnih prvenstvih je po svoje zastavila več ugank, kot je ponudila odgovorov. Pred odhodom na Japonsko in Filipine so želje pač segale višje, celo do kolajne in neposredne vstopnice za olimpijske igre. A kakor realne okoliščine niso dopuščale uresničitve sanj na igrišču, jih moramo sprejeti tudi ob njem. Kvečjemu se lahko vprašamo, zakaj se reprezentanca ni uvrstila višje na prejšnjih mundialih, na katerih je imela v izobilju adutov iz lige NBA in evrolige.

Slovenija je končala SP z izkupičkom petih zmag in treh porazov z zasedbo, ki ni mogla računati na številne adute. Tudi vrzeli v obrambi, ki so bile očitne že na pripravljalnih tekmah, niso izginile, a nekaj je moštvo vendarle počelo prav ... Ali je končna uvrstitev celo boljša, kot so dopuščale okoliščine? Kaj predsednika KZS Mateja Erjavca zanima pred podaljšanjem selektorskega mandata z Aleksandrom Sekulićem?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine