Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V Litvi šibkejši kot s Šenčurjem

Petrol Olimpija danes ob 18. uri pri Neptunasu za točke lige prvakov.
Miha Lapornik je 7. novembra dosegel 22 točk proti Neptunasu. FOTO: Voranc Vogel
Miha Lapornik je 7. novembra dosegel 22 točk proti Neptunasu. FOTO: Voranc Vogel
23. 1. 2019 | 12:01
3:38
Ljubljana – Deset tekem so že odigrali košarkarji Petrola Olimpije v prvih dveh tretjinah januarja in dobili le tri (proti Šentjurju, Rogaški in Šenčurju GGD), še štiri pa jih čakajo do konca meseca, zato bodo morali pametno razporediti preostanek moči. Na zadnjem mestu prednostnega seznama tekmovanj je očitno zdrsnila Fibina liga prvakov, v kateri so pred današnjim gostovanjem pri Neptunasu iz Klaipede (18) obsojeni na zadnje mesto v skupini D z eno zmago v enajstih dosedanjih nastopih.

V Litvo so Ljubljančani odpotovali s poimensko slabšo zasedbo od tiste, ki je v ponedeljek ugnala Šenčurjane z 82:70. Doma so ostali Mirza Begić, Domen Lorbek in Aleksandar Lazić. Preostanek moštva bo poskusil iztržiti čim ugodnejši rezultat proti tekmecu, ki je pred poltretjim mesecem osvojil Stožice s 97:88 (Delininkaitis 20, Masiulis in Grant po 16, Kiselius in Olisevičius po 11; Lapornik 22, Mesiček 16, Begić 14, Lazić 10) in se bo z izkupičkom 5:6 poskusil v zadnjih treh kolih povzpeti s 6. mesta v skupini med prvo četverico, da bi napredoval v osmino finala LP. Neptunas ima za razliko od Olimpije ugoden tekmovalni trend tudi v državnem prvenstvu, v katerem zaostaja le za evroligašem Žalgirisom, ki ga je celo premagal v obeh soočenjih.
 

Srb čaka prvo zmago


Saša Nikitović je pred dvema mesecema nasledil Zorana Martiča za krmilom stožiškega moštva in v petih evropskih tekmah ni dočakal uspeha. Drevi bo imel torej pred seboj jasen izziv, čeprav ne bo mogel računati niti na tri od štirih najboljših Olimpijinih strelcev na prvi tekmi z Neptunasom niti na takratnega dirigenta Scottieja Reynoldsa. »Litovci se še vedno borijo za mesto v končnici lige prvakov, zato bodo zelo motivirani. Tudi v litovskem prvenstvu igrajo zelo dobro, kar dokazuje, da gre za kakovostno in močno moštvo. Na svojem seznamu ima kar nekaj izkušenih košarkarjev, tako domačih kot tujih. Tudi mi prikazujemo dobre predstave v LP, na žalost pa nam vedno nekaj malega zmanjka. V Klaipedi bomo vnovič igrali borbeno, želim pa si, da bi tokrat izkoristili priložnost za zmago, če se nam bo ponudila.«

Srbski trener torej še ni opustil optimističnega besednjaka, iz katerega bi lahko sklepali, da igra Petrol Olimpija veliko bolje, kot ocenjuje košarkarska javnost. Po željah pa ji gre (in še to zelo pogojno) le v slovenskem pokalu Spar in DP, v katerem ima štiri kola pred začetkom lige za prvaka tri zmage prednosti pred sedmouvrščenim. Potem ko je v nedeljskem dvoboju s Cibono doživela drugi najvišji poraz v regionalni sezoni, v kateri še ni okusila zmage na gostovanjih, ji vse bolj gori pod nogami predvsem v ligi ABA, v kateri je za njo le Krka. V zadnjih šestih kolih Ljubljančane čakajo zelo zahtevni dvoboji z Budućnostjo, Crveno zvezdo in Cedevito, le za odtenek lažji tekmi z Igokeo doma in FMP v gosteh, za konec pa slovenski derbi v Novem mestu. Ta bi utegnil odločiti, kdo bo neposredno izpadel in kdo se bo kot predzadnji med regionalnimi prvoligaši spopadel s podprvakom 2. lige ABA.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine