Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V derbiju za pozabo ni Cedeviti Olimpiji uspevalo prav nič

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Stožicah z 91:71 izgubili derbi z Budućnostjo, ki je kaznovala slab strelski večer Ljubljančanov.
Jaka Blažič in Alen Omić sta bila tokrat na nasprotnih bregovih. FOTO: Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija
Jaka Blažič in Alen Omić sta bila tokrat na nasprotnih bregovih. FOTO: Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija
27. 10. 2024 | 20:06
27. 10. 2024 | 20:07
3:05

Sezona 2024/25 dobiva znano podobo iz minule sezone, le da je rezultatski izkupiček na jadranskih in evropskih parketih diametralno nasproten. Tokrat Cedevita Olimpija odlično igra v evropskem pokalu, nikakor pa ji ne steče v ligi ABA, kjer poraz z Budućnostjo v Stožicah ni bil nepričakovan, razlog za slabo voljo se skriva v visokih 20 točkah zaostanka (71:91).

Ljubljančani so se predvsem v prvi četrtini dobro upirali Črnogorcem in večji del vodili, tudi v drugi so po zaslugi obrambe še ostajali zraven, Olimpija je na odmor odšla z znosnimi petimi točkami zaostanka. Reševala jih je nerazpoloženost Budućnosti, ki ni igrala z običajno mero energije, ta je manjkala tudi v obrambi domačinov, kar so izkušenejši (in kvalitetnejši) gostje iz Podgorice v drugem polčasu kaznovali.

Zadeli so nekaj trojk več od nerazpoloženih zmajev, ki so do konca ostali pri skromnih šestih trojkah iz 25 poskusov, Yogi Ferrell in Alen Omić sta občinstvo spomnila, zakaj so jima pred nekaj sezonami ploskali in zakaj sta bila nosilca igre pri Olimpiji. Ob slabem dnevu Alija Nikolića in DeVanteju Jonesu, ki v igri zelo niha, bi izkušeni Yogi Olimpiji prišel kot naročen, še bolj pa to velja za Omića, ki je za nekaj razredov boljši od skromnega ljubljanskega nabora visokih igralcev. 

Za nameček je nekaj bolečin začutil še prvi strelec zmajev Devin Robinson, posledično je dobil tudi manjšo minutažo, vprašanje o zmagovalcu pa je bilo rešeno že kmalu po začetku zadnje četrtine. Budućnost je povedla za 20 točk in se nato malo sprostila, Olimpija je prepolovila zaostanek, nato pa so gostje znova rahlo dodali plin in tekmo brez težav pripeljali do konca in povsem zaslužene zmage. Najboljši strelec Olimpije je bil Jones z 18 točkami, DJ Stewart jih je dodal 13, dvomestna sta bila le še Jaka Blažič in Robinson (oba 10 točk).

Cedevita Olimpija je zdaj pri dveh zmagah in štirih porazih, v naslednjem kolu jo čaka še peklensko gostovanje v Beogradu pri Crveni zvezdi, sledila mu bo pot v prav tako vroči Zadar. Če proti FMP-ju in Igokei niso znali izkoristiti rahle premoči, bo zmage potrebno začeti zbirati tudi proti na papirju močnejšim tekmecem, ki so v tem delu sezone (to velja za Zvezdo in Partizan) osredotočeni predvsem na evroligo in v jadranski konkurenci vsake toliko dopustijo tudi kakšno presenečenje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine