Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V Berlinu bo jasno, s kom se bo pomerila Slovenija

Mednarodna košarkarska zveza bo 29. t. m. pripravila žreb skupin za evropsko prvenstvo moških reprezentanc.
Tudi kapetan slovenske reprezentance Edo Murić nestrpno pričakuje žreb. FOTO: FIBA
Tudi kapetan slovenske reprezentance Edo Murić nestrpno pričakuje žreb. FOTO: FIBA
STA, B. E.
2. 4. 2021 | 13:18
2. 4. 2021 | 13:49
1:53
Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) je danes naznanila, da bo 29. t. m. ob 13. uri pripravila v berlinski dvorani Verti žreb skupin za evropsko prvenstvo 2022 moških reprezentanc. FIBA je že v začetku marca razkrila kakovostne bobne, branilka šampionskega naslova iz leta 2017 Slovenija pa je pristala v tretjem skupaj s Poljsko, Hrvaško in Turčijo. Na prvenstvu bo nastopilo 24 reprezentanc, ki jih bodo porazdelili v štiri skupine, v izločilne boje pa bodo napredovale po štiri izbrane vrste iz vsake skupine.

Eurobasket se bo odvijal med 1. in 18. septembrom prihodnje leto. Prvenstvo bo v skupinskem delu potekalo v Nemčiji (Köln), Gruziji (Tbilisi), Italiji (Milano) in na Češkem (Praga), izločilni boji pa bodo v Berlinu.

Žreb bo zaradi pandemije novega koronavirusa potekal za zaprtimi vrati, prisotni pa bodo zgolj predstavniki vseh štirih držav prirediteljic, uradno osebje FIBA in maloštevilni gosti. V prvem bobnu bodo Španija, Srbija, Grčija in Francija, v drugem Litva, Rusija, Italija in Češka, v četrtem Nemčija, Ukrajina, Finska in Gruzija, v petem Belgija, Madžarska, Izrael, Velika Britanija, v šestem pa BiH, Nizozemska, Estonija in Bolgarija.

Slovenija je v kvalifikacijah za EP 2022 zasedla drugo mesto v skupini F s štirimi zmagami in dvema porazoma. Prvo mesto je osvojila Ukrajina, tretja je bila Madžarska, četrta pa Avstrija, ki je ostala brez nastopa na EP.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine