Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Udrih bo skrbel za razvoj zvezdnikov v ligi NBA

Nekdanji slovenski košarkar eden od petih pomočnikov trenerja moštva New Orleans Pelicans.
Beno Udrih (levo) se je vrnil v ligo NBA. FOTO: Brett Davis/Usa Today Sports
Beno Udrih (levo) se je vrnil v ligo NBA. FOTO: Brett Davis/Usa Today Sports
M. Š., STA
17. 11. 2020 | 07:58
2:14
Nekdanji vrhunski slovenski košarkar Beno Udrih se vrača v ligo NBA. Kakor so sporočili na uradni spletni strani kluba New Orleans Pelicans, bo v novi sezoni zadolžen za razvoj igralcev pri njihovi ekipi. Udrih je del celovite prenove strokovnega štaba moštva, v katerem je prvi zvezdnik Zion Williamson.

Eden od treh slovenskih košarkarjev s šampionskim prstanom v ligi NBA (ob njem sta se z naslovom prvaka okitila še Saša Vujačić in Rašo Nesterović), je bil v prejšnji sezoni v razvojni ligi NBA pomočnik trenerja kluba Westchester Knicks, podružnici ekipe New York Knicks.

Pelikani iz New Orleansa se v novo sezono podajajo z novim trenerjem Stanom Van Gundyjem, ki je vodenje moštva prevzel po odhodu Alvina Gentryja. Van Gundy je pripeljal pet novih pomočnikov, med njimi tudi Udriha. Nekdanji zelo občasni slovenski reprezentant bo pri New Orleansu skrbel za razvoj košarkarjev, med njimi tudi za 20-letnega Williamsona, ki je leta 2019 postal prvi izbor nabora in velja za bodočega zvezdnika lige NBA, ter za Brandona Ingrama in Lonza Balla.

Udrih je v ligi NBA odigral 13 sezon (med letoma 2004 in 2017). V najmočnejšem košarkarskem tekmovanju je zbral 831 nastopov, v povprečju pa je dosegal po 8,4 točke in 3,4 podaje na tekmo. Na naboru leta 2004 so ga izbrali kot 28. Igral je za San Antonio, Sacramento, Milwaukee, Orlando, New York, Memphis, Miami in Detroit. Poleg tega se je dokazoval še v Sloveniji (Hopsi Polzela, Union Olimpija), Izraelu (Maccabi Tel Aviv), Rusiji (Saratov), Italiji (Olimpia Milano) in Litvi (Žalgiris).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine