Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Tudi Dončić del zvezdniškega božiča v ligi NBA

Božični dan v ligi NBA tradicionalno dosega zelo visoko gledanost, tokrat bo del prazničnega sporeda tudi Luka Dončić, igral bo proti Phoenixu.
Dante Exum je vse bolj pomemben del zasedbe Dallasa, predvsem v obrambo je vnesel več energije. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
Dante Exum je vse bolj pomemben del zasedbe Dallasa, predvsem v obrambo je vnesel več energije. FOTO: Kevin Jairaj/Reuters
25. 12. 2023 | 11:00
26. 12. 2023 | 16:29
2:24

Liga NBA se v decembrskem obdobju bori za pozornost javnosti z ameriškim nogometom, ki v tem obdobju prehaja v zaključni del rednega dela sezone. Zato so termini, ki so rezervirani le za košarko, še toliko bolj pomembni, sploh ko gre za praznični čas. Božič v ligi NBA vsako leto dosega najvišje številke gledanosti, zato tudi liga na 25. decembra delegira vrhunske obračune.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
Pri srcu so tudi evropskim navijačem, saj se tekme začnejo ob mnogo bolj »človeških« urah. Spored se bo začel ob 18. uri po slovenskem času, ko se bosta pomerila Milwaukee Bucks in New York Knicks. Giannis Antetokounmpo in Damian Lillard sta našla skupni jezik na parketu, na drugi strani pa nekdanji košarkar Dallasa Jalen Brunson igra najboljšo sezono kariere. 

Ob 20.30 bo sledil zvezdniški dvoboj Golden Stata s Stephom Curryjem s prvaki lige NBA Denverjem, kjer Nikola Jokić še vedno melje vse pred seboj. Ob 23. uri pa bo na sporedu še največji derbi lige, obračun rivalov z vzhodne in zahodne obale, Boston Celticsov in Los Angeles Lakersov. Obračun, ki je zaznamoval 80. leta minulega stoletja, vsako leto postreže s presežki, tako bo tudi letos, ko se obe ekipi znova borita za naslov prvakov.

Ponoči, ob 2. uri zjutraj, bo na sporedu dvoboj Philadelphie in Miamija, Joel Embiid je v tem trenutku nezaustavljiv, zadnji pa bo na vrsto ob 4.30 zjutraj prišel Luka Dončić. Oslabljeni Dallas bo poizkušal še poglobiti krizo Phoenix Suns, ki po dobrem začetku sezone nikakor ne ujamejo pravega ritma, predvsem jih tepe luknjasta obramba. Dallas je po sobotni zmagi nad skromnim San Antoniom pri razmerju zmag in porazov 17-12. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine