Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Tudi 32 točk razigranega Dončića premalo za zmago v Los Angelesu (VIDEO)

Luka Dončić je proti Los Angeles Clippers postavil nov strelski rekord v ligi NBA, njegov Dallas pa je po napeti končnici ostal praznih rok. 
Za Luko Dončićem je nova rekordna noč v ligi NBA. FOTO: AP
Za Luko Dončićem je nova rekordna noč v ligi NBA. FOTO: AP
21. 12. 2018 | 07:10
21. 12. 2018 | 07:59
4:05
Košarkarji Dallasa so težko turnejo štirih zaporednih gostovanj pri konkurentih iz zahodne konference začeli s porazom v Koloradu, kjer je bil boljši Denver, v noči na peteh so jih gostili Los Angeles Clippers. Dallas je do te tekme dobil le dve gostovanji od trinajstih, tudi tokrat pa so ostali praznih rok, izgubili so s 121:125. 

Luka Dončić je tokrat na parketu preživel točno 31 minut, v katerih je dosegel 32 točk, štiri skoke in pet asistenc, ob tem pa je ukradel kar štiri žoge. Iz igre je metal 50-odstotno, zadel je 10 od 20 metov, od tega tri trojke iz šestih poizkusov, dodal pa jim je še devet zadetih prostih metov iz 13 poizkusov. 

Dončić je bil v prvi in drugi četrtini soliden, v tretji pa je eksplodiral in sam držal priključek z Los Angelesom. Zadel je spektakularno trojko, pri kateri je stal več kot meter za črto, uspešno je tudi prodiral, zadeval iz polrazdalje in izsiljeval proste mete. Prav v tej prvini je Dallas v ligi med najbolj uspešnimi ekipami, tudi po zaslugi Dončića, ki mu je tokrat uspela izjemna napadalna predstava, čeprav sta ga večino srečanja pokrivala dva od najboljših branilcev v ligi Patrick Beverley in Avery Bradley



Ko je trener Rick Carlisle Dončića dobro minuto pred koncem tretje četrtine poklical na klop, je imel slovenski športnik leta 2018 na svojem računu že 27 točk. Nato je dobil nepričakovano dolg odmor, saj so rezervisti Dallasa igrali dobro, blestela sta veterana JJ Barea in Devin Harris. Dončić je skupaj z DeAndrejem Jordanom v igro vstopil šele štiri minute in pol pred koncem, takoj sta poskrbela za akcijo, s katero je Dallas povedel s 111:109. 

Po dolgem odmoru Dončić ni več našel pravega strelskega ritma, s poizkusom za tri iz težkega položaja je razjezil tudi Dirka Nowitzkega. V zaključku je vseeno prav Dončić dobil žogo in s polaganjem ohranil Dallas v igri, v naslednjem napadu pa je odlično zaposlil Bareo za trojko. Nato pa je slovenski as vnovič eksplodiral, s svojo zdaj že znamenito "stepback" trojko je manj kot tri sekunde pred koncem približal Dallas na le dve točki zaostanka, semafor je kazal 121:123. Na koncu je za preobrat Dallasu zmanjkalo časa, Dončić pa je vseeno lahko zadovoljen z novo vrhunsko predstavo v ligi NBA. 
 

Miami premagal Houston, Dragić operiran


Goran Dragić je danes ponoči prestal operacijo kolena, ki je potekala brez težav, zdaj pa Dragića čaka dolgotrajna rehabilitacija. V Miamiju so optimistični, da bo Dragić nazaj že do tekme zvezd, ki bo na sporedu 17. februarja, to bi bil najboljši možni scenarij. »Goran je zelo prizadeven, zato se je trudil s terapijami. Vendar se njegovo koleno ni odzivalo, kot bi si želel. Poskušal je narediti vse, dokler ni ugotovil, da ne bo bolje, zato smo se odločili za to rešitev. In izkazalo se je, da je bila ta rešitev zanj zelo obetavna in bo nazaj še to sezono,« je bil optimističen glavni strateg Miamija Erik Spoelstra

Tudi brez prvega organizatorja igre je Miami v noči na petek uspel premagati Houston s 101:99, čeprav je James Harden dosegel 35 točk in jim dodal še 12 asistenc. Še bolj kot poraz lahko Rakete skrbi nova poškodba Chrisa Paula, ki je po le 12 minutah v igri obnovil poškodbo leve stegenske mišice, s katero se ubada že celotno sezono. Kako resna je poškodba Paula, zaenkrat iz Houstona še niso sporočili. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine