Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Teksašani iz San Antonia zdaj ustrahujejo LeBrona Jamesa

San Antonio je v NBA s košem po odbitku prostega meta 0,3 sekunde pred koncem premagal Golden State in zmanjšal zaostanek za Los Angeles Lakers.
Branilec San Antonia Keldon Johnson je v San Franciscu švigal med domačimi tekmeci, ki so brez prvega ostrstrelca Stepha Curryja kar v težavah. FOTO: D. Ross Cameron/Usa Today Sports
Branilec San Antonia Keldon Johnson je v San Franciscu švigal med domačimi tekmeci, ki so brez prvega ostrstrelca Stepha Curryja kar v težavah. FOTO: D. Ross Cameron/Usa Today Sports
STA
21. 3. 2022 | 08:44
21. 3. 2022 | 08:44
2:52

Košarkarji moštva Golden State so brez poškodovanega superzvezdnika Stepha Curryja v ligi NBA izgubili proti San Antonio. Slednji so v San Franciscu s košem po odbitku prostega meta 0,3 sekunde pred koncem slavili dramatično zmago s 110:108 in s tem znižali zaostanek za Los Angeles Lakers.

Lakers bodo še trepetali za končnico, saj so rekorderji po številu naslovov, ki tokrat niso igrali, zdrsnili na deseto mesto zahoda.

V boju za končnico zahodne konference je New Orleans z zmago s 117:112 proti Atlanti na lestvici prehitel LA Lakers. Teksašani vse bolj pritiskajo, z 11. mestom pa ni moč niti v dodatne kvalifikacije za končnico.

Na vrhu je Phoenix, ki se je že uvrstili v končnico, po podaljšku s 127:124 premagal Sacramento. Najbolj se je z 31 točkami izkazal Devin Booker. Mikal Bridges je k zmagi dodal 27 točk, Landry Shamet pa 21. Pri kraljih je bil prvi strelec novinec Davion Mitchell z osebnim strelskim rekordom 28 točk.

»Zelo smo hvaležni, veliko fantov je zaslužnih za naš uspeh. Vsak v našem dresu je imel prste vmes pri preobrazbi naše ekipe, ki diha kot eno. Ponosen sem na našo psihološko trdnost, ki nam je danes pomagala v ključnih trenutkih,« je dejal trener Phoenixa Monty Williams.

Memphis, pri katerem je manjkal Ja Morant, kljub zmagi s 122:98 proti Houstonu nima več možnosti za prvo mesto po rednem del, a se je utrdil na drugem. Desmond Bane je bil prvi strelec grizlijev s 24 točkami. Košarkarji Utaha so se sicer približali Golden Statu, potem ko so v gosteh pri New York zmagali s 108:93.

Boston je na gostovanju pri Denverju, klubu Vlatka Čančarja, ki pa ga ni v ekipi, zmagali s 124:104. Jayson Tatum in Jaylen Brown sta vsak prispevala po 30 točk. Kelti, ki so ta čas četrti na vzhodu z istim izkupičkom kot Milwaukee, še vedno lahko upajo na drugo mesto v vzhodni konferenci.

Še posebej, ker je Philadelphia z 88:93 klonila proti Torontu. Joel Embiid je dosegel 21 točk. Pascal Siakam je bil s 26 prvi strelec Toronta.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine