Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Štirje meseci brez prave tekme so bili več kot dovolj za Dončića

Slovenski košarkarji drevi proti Grčiji v domala popolni zasedbi. V Stožicah prvič z novim kapetanom, a vsi pravijo: Luka je Luka.
Luka Dončić in Klemen Prepelič (levo) že kujeta načrte za SP. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Luka Dončić in Klemen Prepelič (levo) že kujeta načrte za SP. FOTO: Voranc Vogel/Delo
2. 8. 2023 | 05:00
4:55

V nadaljevanju preberite:

Ker so slovenski košarkarji odigrali z Grčijo že 17 tekem (9 uradnih in 8 pripravljalnih) ob beri 7:10 – večkrat so se udarili zgolj s Hrvaško (38), Španijo (21), Francijo, Italijo (po 20), Litvo, Srbijo, Turčijo (po 19), Ukrajino in Nemčijo (po 18) –, zveni že kar nenavadno, da se z njo niso pomerili že šest let. V skupinskem delu zlatega eurobasketa 2017 so jo ugnali z 78:72 z 22 točkami Luke Dončića in 20 Gorana Dragića. Drevišnje 18. soočenje ob 20.30 v Stožicah bo imelo ogrevalni značaj pred svetovnim prvenstvom, a brez zvrhane mere tekmovalnosti ne bo šlo.

Luka Dončić bo tako šele drugič zganjal čarovnije proti grški reprezentanci, v kateri ne bo Giannisa Antetokounmpa, kakšne izzive mu bo ponudila tekma? Kaj pravi pred ognjenim krstom v vlogi kapetana? Kako ga doživljajo njegovi soigralci? Kdo vse, ki je manjkal na tekmi s Kitajsko, bo danes na voljo Aleksandru Sekulića? Kakšne so zdravstvene omejitve in kdaj bo selektor skrajšal seznam kandidatov za SP? Zakaj ne bi bilo prav, da bi bilo moštvo že zdaj v odlični formi?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine