Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Slovenci po hudem boju vendarle strli odpor Kitajcev

Klemen Prepelič je prispeval levji delež k zmagi naše košarkarske reprezentance v uvodni pripravljalni tekmi za bližnje svetovno prvenstvo.
Klemen Prepelič je prispeval levji delež k zmagi Slovenije nad Kitajsko. FOTO: Leon Vidic/Delo
Klemen Prepelič je prispeval levji delež k zmagi Slovenije nad Kitajsko. FOTO: Leon Vidic/Delo
25. 7. 2023 | 22:57
22. 8. 2023 | 20:42
2:45

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je uspešno štartala v zaključne priprave za svetovno prvenstvo, ki ga bodo med 25. avgustom in 10. septembrom gostili Filipini, Japonska in Indonezija. Toda za tesno zmago nad Kitajci so se morali izbranci selektorja Aleksandra Sekulića v Celju zelo potruditi – precej bolj, kot so mnogi pričakovali.

Azijci so namreč večino dvoboja vodili (največ za enajst točk) in kazalo je že, da bodo proti slačilnici odkorakali dvignjenih rok. Toda naši košarkarji so bili v zadnji četrtini vendarle bolj zbrani in natančni, tako da so se na koncu po hudem boju in zasuku veselili zmage s 75:73 (47:54,  31:36, 17:17).

Najboljši strelec tekme in domače vrste je bil kapetan Klemen Prepelič, ki je v dobrih 22 minutah dosegel 20 točk. Žiga Samar jih je dodal ducat, Gregor Glas deset, Jordan Morgan pa osem. Med strelce za Slovenijo so se v statistiko vpisali še: Jaka Blažič (7), Miha Lapornik (6), Urban Klavžar (5), Žiga Dimec (4) in Aljaž Kunc (3).

Za goste, ki jih kot selektor vodi nekdanji vrhunski srbski košarkar Aleksandar Đorđević, so največ točk zbrali Zhou Qi (16), Zhao Rui (13) in Hu Jinqiu (12).

Naslednjo tekmo bo naša reprezentanca, ki se bo zdaj preselila v Ljubljano, kjer se bodo ekipi pridružili Luka DončićVlatko Čančar in Mike Tobey, odigrala 2. avgusta v razprodanih Stožicah proti Grčiji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine