Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Slovenci so se izognili prvim nosilcem

Evropski prvaki bodo v ponedeljek dobili tekmece, uvrščeni so v drugi boben.
Slovenci se v kvalifikacije za EP podajajo kot branilci naslova. FOTO: Reuters
Slovenci se v kvalifikacije za EP podajajo kot branilci naslova. FOTO: Reuters
P. Z., STA
19. 7. 2019 | 19:32
19. 7. 2019 | 19:39
2:20
Slovenska moška košarkarska reprezentanca je pred ponedeljkovim žrebom za kvalifikacije evropskega prvenstva 2021 uvrščena v drugi kakovostni boben, je danes določila krovna zveza Fiba Europe.

V Münchnu bodo v ponedeljek žrebali kvalifikacijske skupine tako za žensko kot moško EP 2021. Najprej bodo na vrsti košarkarice ob 12.30, pol ure pozneje pa bodo tekmece dobili še moški. Ženska reprezentanca bo žreb dočakala v prvem bobnu. Za ženski eurobasket se bo v kvalifikacijah merilo 33 reprezentanc, 14 mest vodi na prvenstvo. Nastop na EP si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Francija in Španija.

Slovenke so sodelovale na zadnjih dveh EP, leta 2017 v Pragi so končale na 14. mestu, na pravkar končanem prvenstvu v Beogradu pa so osvojile deseto mesto, kar jih uvršča v prvi kakovostni boben pred ponedeljkovim žrebom.

Člani se bodo v boj za uvrstitev na eurobasket podali kot aktualni evropski prvaki iz Istanbula, razvrščeni pa so v drugi kakovostni boben. Dvaintrideset reprezentanc bo razdeljenih v osem skupin. Na EP se bodo uvrstile po tri ekipe iz vsake skupine. Na eurobasket so neposredno že uvrščene gostiteljice prvenstva Nemčija, Italija, Češka in Gruzija.

Možni tekmeci Slovenije so reprezentance iz tretjega bobna (Turčija, Italija, Latvija, Ukrajina), šestega bobna (Bosna in Hercegovina, Madžarska, Nizozemska, Makedonija) ter sedmega bobna (Estonija, Bolgarija, Švedska, Avstrija). Izmed gostiteljev prvenstva se izbranci selektorja Rada Trifunovića tako lahko srečajo le z Italijo.

Prvi nosilci, s katerimi se Slovenci ne morejo srečati, so sicer Španija, Srbija, Litva in Francija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine