Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Še en odmeven prestop iz Kopra v Stožice

Ljubljanske košarkarje je okrepil tudi reprezentančni center Žiga Dimec. Že tretja okrepitev Ljubljančanov.
Žiga Dimec je bil s Primorsko še letos tekmec Olimpije, za katero bo odslej igral. FOTO: Uroš Hočevar
Žiga Dimec je bil s Primorsko še letos tekmec Olimpije, za katero bo odslej igral. FOTO: Uroš Hočevar
1. 6. 2020 | 12:25
1. 6. 2020 | 12:33
2:28
Košarkarski klub Cedevita Olimpija se je okrepil še z enim slovenskim reprezentantom iz Kopra Primorske. Potem ko je prejšnji teden v Ljubljano prišel Alen Hodžić, mu je danes sledil še Žiga Dimec.

Z novim klubom je podpisal dvoletno pogodbo. To je hkrati že tretja okrepitev Cedevite Olimpije v zadnjih tednih. Pred Hodžićem in Dimcem, ki ju je trener Jurica Golemac vodil v sezonah, ko je bil strateg Primorske, je v Stožice prišel tudi ameriški organizator igre Kendrick Perry.
 

Začel v Laškem


Sedemindvajsetletni Žiga Dimec je košarkarsko pot začel 2010 v dresu Zlatoroga iz Laškega. V sezoni 2010/11 se je kot posojeni košarkar kalil v Konjicah. Leta 2014 je prestopil v Rogaško, naslednje leto pa v novomeško Krko, kjer je ostal vse do 2018. Sezono 2018/19 je začel v nemškem medi Bayreuthu, konec novembra 2018 pa se je preselil v Litvo k Lietkabelisu. Pred začetkom sezone 2019/20 se je pridružil Kopru Primorski in s tigri osvojil naslov prvaka pokala Spar.

Žiga Dimec (levo) je bil član slovenske reprezentance, ki je leta 2017 osvojila naslov evropskega prvaka. FOTO: Blaž Samec
Žiga Dimec (levo) je bil član slovenske reprezentance, ki je leta 2017 osvojila naslov evropskega prvaka. FOTO: Blaž Samec


»Na igralnem položaju centra smo želeli imeti domačega igralca, ki lahko s svojo višino in močjo dobro opravi naloge. Vesel sem, da se je Žiga pridružil naši ekipi. V prihajajoči sezoni želimo jedro moštva sestaviti z domačimi igralci, tem pa dodati kakovostne tuje košarkarje,« je za spletno stran kluba povedal športni direktor Sani Bečirović.
 

Sistem mu je poznan


»Z novimi soigralci se dobro poznam, z nekaterimi iz reprezentance, z drugimi pa iz Koper Primorske. Tudi sistem igre glavnega trenerja Jurice Golemca mi je poznan iz prejšnje sezone. Komaj čakam, da se nova sezona začne in da pokažem, kaj znam,« je dodal Dimec, član slovenske reprezentance, ki je leta 2017 osvojila naslov evropskega prvaka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine