Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Še bolj kot nov poraz z Grki skrbi poškodba Čančarja

Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila tudi drugo pripravljalno tekmo z Grki (77:88), huje pa se je poškodoval Vlatko Čančar v zaključku tekme.
Vlatko Čančar je po zabijanju v Atenah pristal na levo nogo in se takoj prijel za koleno. Izgledalo je zelo slabo. FOTO: Leon Vidic
Vlatko Čančar je po zabijanju v Atenah pristal na levo nogo in se takoj prijel za koleno. Izgledalo je zelo slabo. FOTO: Leon Vidic
Š. R., STA
4. 8. 2023 | 20:59
22. 8. 2023 | 20:43
3:44

Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila tudi drugo prijateljsko tekmo z Grčijo v sklopu priprav na svetovno prvenstvo, še huje pa je, da se je verjetno resneje poškodoval Vlatko Čančar.

Aktualni prvak lige NBA in član Denver Nuggets je v zaključku tekme nerodno pristal na levi nogi in obležal na parketu. Do poškodbe je prišlo po uspešnem zabijanju Čančarja, pri pristanku pa ga je takoj močno zabolelo v kolenu. V hudih bolečinah ga je zapustil na rokah slovenske zdravniške službe.

Za Grčijo je bila to druga zmaga v pripravljalnem obdobju - v sredo je v Stožicah slavila z 98:91, Slovenija pa ima s treh tekem le zmago proti Kitajski s 75:73.

Najboljši strelec Slovenije je bil kapetan Luka Dončić, ki je v zgolj dobrih trinajstih minutah dosegel 18 točk (met iz igre 6:10). Slovenski superzvezdnik je ob koncu prvega polčasa dobil udarec v koleno, odšepal z igrišča in v drugem delu ni vstopil v igro. Klemen Prepelič je dodal 12 točk.

Le Luka Dončić ne bo dovolj, če želi Slovenija zmagovati. FOTO: Leon Vidic
Le Luka Dončić ne bo dovolj, če želi Slovenija zmagovati. FOTO: Leon Vidic

Še vedno brez Giannisa

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića, ki je danes preizkusil trinajst igralcev (v igro ni vstopil le Aljaž Kunc), bodo do svetovnega prvenstva odigrali še štiri prijateljske tekme. V torek, 8. avgusta, bodo v Stožicah gostili Črno goro, 11. in 12. avgusta jih v Malagi čakata preizkušnji s Španijo in ZDA, 19. avgusta v Tokiu še z Japonsko. V državni zasedbi je trenutno štirinajst košarkarjev, 7. avgusta pa se jim bo pridružil Mike Tobey.

Pri Grkih je tudi tokrat manjkal prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo, je bil pa na tekmi prisoten legendarni, 66-letni Nikos Galis, ki ga je grška zveza ob počastitvi življenjskih dosežkov nagradila z upokojitvijo dresa.

image_alt
Dražen Petrović je bil vražji sin, Nikos Galis sam hudič

Ko sedi Dončić, slovenska barka tone

Slovenska reprezentanca je imela preveč nihanj v svoji igri, da bi lahko računala na kaj več kot zmeren poraz. V uvodnih manj kot šestih minutah je dobila 20 točk (20:9), nato je ob boljši obrambi in treh zaporednih trojkah Klemna Prepeliča naredila preobrat in povedla z 28:27, ob odhodu Dončića z igrišča pa je v zaključku prvega dela znova zaostala.

Nadaljevanje je odprla s slabo obrambo in raztrgano igro v napadu, kar so Grki kaznovali z vodstvom 68:48 v 27. minuti. Čvrstost obeh ekip je nato malce popustila, tako da je Slovenija v zaključku prišla do častnega poraza.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine