Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Samozavestni Irving pripravljen na vojno v Indianapolisu

Košarkarji kluba Boston Celtics so se po preobratu vendarle veselili zmage nad Indiano Pacers.
Kyrie Irving (z žogo) je bil med najzaslužnejšimi za novo zmago Bostona nad Indiano. FOTO: USA Today Sports
Kyrie Irving (z žogo) je bil med najzaslužnejšimi za novo zmago Bostona nad Indiano. FOTO: USA Today Sports
M. Š.
18. 4. 2019 | 05:57
18. 4. 2019 | 10:10
2:30
Ljubljana – V današnjih dvobojih uvodnega kroga končnice v ligi NBA so zmage ostale doma. V vzhodni konferenci so košarkarji moštva Milwaukee Bucks s 120:99 odpravili Detroit Pistons, Boston Celtics pa so bili z 99:91 boljši od Indiane Pacers, na vzhodu pa so Houston Rockets s 118:98 zlomili odpor ekipe Utah Jazz. Z novimi uspehi so vsi trije klubi medsebojne izide v zmagah povišali na 2:0.

V Milwaukeeju sta bila najbolj razpoložena Eric Bledsoe in Giannis Antetokounmpo, ki sta k uspehu prispevala 27 oziroma 26 točk. Gostitelji so obenem učinkovito zaustavili napad Detroita, za katerega je največ točk (19) dosegel Luke Kennard. Igralci Milwaukeeja so tako na najboljši poti, da se prvič po letu 2001 uvrstijo v drugi krog izločilnih bojev.

Junak tekme v Bostonu je bil Kyrie Irving, ki je zbral kar 37 točk, s katerimi je bil najzaslužnejši za preobrat in zmago nad Indiano. Gostje so namreč zadnjo četrtino začeli z 11 točkami naskoka, zaradi česar je vse kazalo na izenačenje v seriji. Vendar pa sta nato Irving in Jayson Tatum (26) s pomočjo soigralcev pripravila zasuk, ki ga Indiana, pri kateri je s 23 točkami izstopal Hrvat Bojan Bogdanović, ni mogla preprečiti.

»Tokratna zmaga nam je resnično vlila veliko samozavesti, toda sedaj nas čaka gostovanje in vse je še mogoče. V Indianapolisu je namreč vedno težko igrati, pripravljeni smo na vse. Menim, da nas čaka prava vojna,« je opozoril Irving, ki je zadetim košem dodal še šest skokov in sedem podaj.

V Houstonu je James Harden v statistiko vpisal trojni dvojček (za 32 točk, 13 skokov in 10 podaj), s katerim je prispeval levji delež k visoki zmagi domačih košarkarjev nad zasedbo Utah Jazz. Chris Paul jih je dodal 17, toliko sta jih za goste zbrala tudi Ricky Rubio in Royce O'Neale.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine