Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Razigrani Miami brez Dragića do druge zaporedne zmage (VIDEO)

Košarkarska Vročica je pred domačim avditorijem s 140:128 odpravila Pelikane iz New Orleansa.
Derrick Jones Jr. in soigralci so zadevali kot za stavo. FOTO: Brynn Anderson/AP
Derrick Jones Jr. in soigralci so zadevali kot za stavo. FOTO: Brynn Anderson/AP
11. 10. 2018 | 06:30
11. 10. 2018 | 10:15
2:41
Miami – Košarkarji moštva Miami Heat so po slabem začetku pripravljalnega obdobja pred novo sezono lige NBA, ko so vpisali tri zaporedne poraze na gostovanjih, vendarle strnili vrste in se sinoči razveselili druge zmage zapovrstjo pred domačim avditorijem. Pred 19.600 gledalci v dvorani American Airlines Arena so z izjemno učinkovitostjo – v vsaki od prvih treh četrtin so dosegli kar po 36 točk ali več – brez najmanjših težav, s 140:128, odpravili Pelikane iz New Orleansa.


Vmes že 26 točk razlike


Končni rezultat pa je za goste še znosen, saj je razlika vmes, v začetku zadnjega dela, poskočila celo na 26 točk. To je Vročico seveda uspavalo, da je tekmecu dovolila delni izid 15:4, s katerim se je razkorak prepolovil. New Orleans, ki ni vodil niti enkrat v celotnem obračunu (izid je bil poravnan zgolj pri 3:3), tako tudi po četrtem pripravljalnem dvoboju še ni okusil slasti zmage, resda pa se še ni preizkusil na domačem parketu. Sinoči je bil v njegovih vrstah najučinkovitejši Julius Randle s 23 točkami.


Zvezdniki so počivali


Pri zmagovalcih je kar nekaj nosilcev igre po trenerjevi odločitvi počivalo, ob Hassanu Whitesidu, Justisu Winslowu in Dwyanu Wadu tudi slovenski zvezdnik Goran Dragić, ki je na prvih štirih tekmah povprečno prispeval po dvanajst točk. Tokrat je bil najbolj razigran center Bam Adebayo, ki se je razveselil dvojnega dvojčka za 26 točk in 12 skokov, medtem ko je Josh Richardson prispeval 25 točk, od tega štiri trojke. Nov izziv, zadnji pred začetkom sezone, čaka Miami v noči na soboto, ko bo gostil Atlanto.


Preventivni počitek zaradi bolečin v kolenu


Po navedbah medijev onstran »luže« je 32-letni Ljubljančan sinoči počival tudi preventivno, saj od prejšnjega dvoboja z Orlandom, v katerem je v 22 minutah na parketu prispeval 16 točk, čuti bolečine v kolenu. Klubska zdravniška služba je javnost pomirila, da ne gre za nič resnejšega, zato začetek sezone lige NBA – prihodnji četrtek ravno proti Orlandu – za Dragića ni vprašljiv.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine